Det er ikke hver dag verdens kanskje viktigste og mest toneangivende motemagasin skriver om Norge, langt mindre om Oslo. Derfor er det ekstra stas når de først gjør det. Som nå, når Vogue deler sine Oslo-favoritter.

Oslos beste matopplevelser, kaffe og shopping finnes alle i dette nabolaget, skriver Vogue-skribent Todd Plummer, som har laget en reiseguide til Grünerløkka som han omtaler som Oslos kuleste strøk.

Blant butikkene Vogue mener er verdt et besøk er Løkka-favoritt Ensemble som eies og drives av stylist Marte Økelsrud.

“Tenker du cool skandinavisk boutique, tenker du på Ensemble”, skriver Vogue, som mener Økelsrud har “et øye for å showcase skandinaviske merker side om side med internasjonale favoritter.

Blant de anbefalte butikkene er også det norske smykkemerket Haslas butikk i Markveien – søstrene fra Valle i Setesdal har for alvor fått vind i seilene blant annet med samarbeidet med designer Christina Ledang, og har fått favorittstempel hos norske influencere. Også en av våre absolutte favorittbutikker Velouria Vintage får hederlig omtale på Vogue, som nevner skatter fra Prada, Chanel og Hermes i tillegg til vintage Levi’s og cowboy boots blant høydepunktene. Dapper og Fransk Bazar er også butikker verdt å legge turen innom, ifølge motemagasinet.

Når det kommer til mat og drikke nevnes Tim Wendelboe, Oslovelo, Syng, Bettola og Territoriet – sistnevnte får blant annet skryt for sin vennlige og svært kunnskapsrike betjening. Også Ostebutikken ved Birkelunden, Delicatessen, Txotx, Munchies og nykommer Bass Oslo er på listen over steder man bør spise og drikke i Oslo. Om Bass skriver Plummer følgende: “Dette er stedet du kommer for å få din skandinaviske fix. Maten her er ren og like potent som det minimalistiske interiøret. De lokale elsker den gravede anden med syltet fenikkel og aspargesen med geitostkrem, brunet smør og hasselnøtter”,

Listen får såklart sosiale medier til å koke, og deles i rekordfart både på Facebook og Instagram. Du kan lese hele guiden her.