Tidligere i år avslørte Louis Vuitton at det var i Japan motehuset skulle vise sin Cruise 2018-kolleksjon etter å tidligere ha vist i Monaco, Palm Spring og Rio de Janeiro.

Ikke så overraskende kanskje, med tanke på at huset har hatt sterke bånd til soloppgangens land – som blant annet har vært inspirasjonen bak det ikoniske monogrammet – siden slutten av 1900-tallet, i tillegg til en rekke anerkjente japanske kunder, den første butikken i Tokyo allerede i 1978 og ikke minst samarbeidet med japanske samtidskunstnere som Takashi Murakami, Yoyoi Kusama, Rei Kawabuko og Hiroshi Fujiwara.

Den forrige Cruise-kolleksjonen ble vist i Rio de Janeiro i fjor med både superstjerner, modeller, it-girls og andre motepersonligheter på første rad, blant dem Alessandra Ambrosio, Miroslava Duma, Catherine Deneuve, Liu Wen, Zendaya, Jaden Smith og svenske Alicia Wikander som er det franske motehusets nyeste muse. Visningen i i Kyoto, Japan var ikke noe dårligere, og fant sted på Miho-museet – noe som selvfølgelig ikke var tilfeldig.

“Jeg besøkte Miho-museet for noen år siden, og ble fascinert av I.M. Peis konsept om harmoni mellom arkitektur og natur. Japan er et land jeg kjenner godt. Det var en av de første stedene jeg reiste til da jeg søkte inspirasjon for tjue år siden, og siden den gang har jeg vært på regelmessige besøk. Denne kolleksjonen er som en kombinasjon av det Japan har gitt meg i veldig lang tid”, sier Nicolas Ghesquière i en pressemelding fra det franske motehuset.

Utgangspunktet for kolleksjonen skal være nettopp evolusjonen fra tradisjon til modernitet. Referansene er åpenbare med blant annet samuraier, blekklandskap, seremonielle kjoler samt buksedresser og arkitektoniske tunikaer designet i Hokusai-ånden, skinngensere som minner om rustingene til japanske krigere og håndvesker og clutcher dekorert med Kabuki-masker.

Kolleksjonen er dessuten en hyllest til designer Kansaï Yamamoto som banet vei for en hel generasjon japanske designere ved å presentere sitt arbeid i Frankrike. Han er dessuten kjent for å ha designet de fleste av avdøde David Bowies kostymer, og nå også diverse ikoner, symboler og tegn på det franske motehusets vesker og tilbehør.

Blant modellene på catwalken var Rila Fukushima og Doona Bae som åpnet og lukket visningen, mens a-listere som blant andre Michelle Williams, Jennifer Connelly, Sophie Turner, Isabelle Huppert, Riley Keough, Laura Harrier, Fan Bing Bing, Marina Foïs, Hidetoshi Nakata, Shioli Kutsuna, Mirai Yamamoto, Kansaï Yamamoto, Tang Yan, Janice Man og Utassaya Sperbund satt på første rad.