Tidligere i vår skrev vi om de skandinaviske SS17-kolleksjonene vi elsker, men også kjedebutikkene er klare for en ny sesong. Slik blir SS17 hos dem. 

H&M

Safari er stikkordet for H&Ms sommerkolleksjon, som av klesgiganten selv beskrives som både feminin og sofistikert med nøkkekplagg som tunika, korte kjoler, safari-bukser og -skjorter og shortser med dyreprint.

«Vi ønsket å skape en ny funksjonell stil. En følelse av eventyr, sammen med draperinger, voluminøse overdeler, topper som styles ned i underdelene, delikate stoffer og spagetti-stropper. Det er feminint på en sterk måte», sier Pernilla Wohlfart, H&Ms Head of Design og Creative Director i en pressemelding.

Gina Tricot

«SS17-kolleksjonen står for personlig og feminin mote», skriver Anna Appelqvist, innkjøps- og designsjef i Gina Tricot i en mail til VIXEN.

Hun trekker frem både volanger, volum og rysjer som viktige detaljer, og forteller at fargepaletten holdes i rosa, gult, grønt og rødt – i tillegg til blomsterprint.

«Blusen er et nøkkelplagg, både som off shoulder og singoalla. Off shoulder-toppen og singoallatoppen er også viktige. Det samme er jeanskjolen og jeansjakken og wrap-kjolen eller en blomstrete kjole over jeans», skriver hun.

Badedrakten gjør dessuten et comeback – slik vi også har sett hos andre high street-kjeder som blant annet Weekday og Monki. Det samme gjør stråhatten og det litt mer glamorsøse statement-vesken, forteller designsjefen.

«For høysommer har vi latt oss inspirere av Havanna og Cuba i tillegg til reiser til andre avsidesliggende strender og steder».

Lindex

Det tropiske står sterkt hos Lindex denne sommeren, som vil ha oss til å drømme oss bort til en varm sommerdag med en fargerik og feminin kolleksjon med fokus på tilbehør.

Det hentes opp i kampanjefilmen som denne gangen er spilt inn i solfylte Miami med Diana Ross’ I’m coming out.

«Vår tropiske kolleksjon representerer en avslappet og uanstrengt sommerstemning med inspirasjon hentet fra Cuba, tropisk mønstre og sterke farger. Silhuetten er flytende, med flørtende volum, bare skuldre, store volanger og knuter, og toppes med tilbehør som store øredobber, stråhatter og blomsterhårbånd», sier Annika Hedin, designsjef hos Lindex i en pressemelding.

Bik Bok

Denim, sporty innslag, romantisk blomsterprint og girly rysjer er stikkord for Bik Bok denne sesongen.

Vårkolleksjonen er avslappet og leken med elementer av den sporty trenden og nøkkelplagg som oversized sweats og tracksuits.

På jeansfronten er street style viktig med high waist og mom jeans i lysere og mer sommerlige pastellfarger.

Andre nøkkelplagg denne sesongen er vatterte og tovede bomberjakker i boblemønster, 80-tallsinspirerte t-skjorter i alle fasonger – gjerne med prints.

Det samme gjelder bodyer som styles med slitte jeans og bomberjakker, og rysjer, krager, myke materialer og blomsterprint på kjoler og topper for den girly looken.