Etter et langt opphold vender Hugo Boss endelig tilbake til Pitti Uomo. Tirsdag viste de sin HUGO SS18-kolleksjon som en kombinert dame- og herrevisning under den tradisjonsrike motemessen i Firenze.

LES OGSÅ: Drar igang ny utgave av Bread & Butter

 

Inspirasjonen bak kolleksjonen er voodoo-symbolikk med fokus på både kunst, uttrykk og kunstneren som individ.

Med henvisninger til kunstnere som blant andre Basquiat er kolleksjonen inspirert av kunstnerens kreative ånd, og ser ham eller henne som et outsider som opplever sin egen kunst på en litt annen måte med et litt annet perspektiv.

Kolleksjonen henter også inspirasjon fra den aller første HUGO-kolleksjonen fra 1993 med enkle og lette silhuetter med blant annet ankellange slip-kjoler, overdimensjonert yttertøy og avslappede bukser, mens andre deler snur opp ned på tradisjonell skreddersøm.

En rekke av plaggene i kolleksjonen er dessuten unisex – helt i tråd med formatet for visningen. 

Kunstlinken hentes også opp i selve plaggene, og flere fungerer som blanke lerret med print skapt i samarbeid med designer Charles Jeffrey både på mesh-t-skjorter til herre og håndmalte silkekjoler til kvinner – i kontrast til blant annet sneakers med malingsflekker og store, grove workwear-jakker.

Fargepaletten er preget av basefarger som  hvit, beige og khaki, i tillegg til skarp blå, nyanser av gult og selvsagt merkets egen signaturrød.