For knapt to uker siden ble de ti første designerne som skal vise under høstens Oslo Runway offentliggjort. Nå legges ytterligere seks navn til på programmet. 

LES OGSÅ: Klart for en ny runde med Bik Bok Runway Award

OSLRW-debuterer

Blant de ti første designerne som ble sluppet var navn som byTiMo og Moods of Norway, som begge har vært med Oslo Runway siden starten.

Iis Woodling, Line of Oslo, Cala Jade og Fam Irvoll viser imidlertid for første gang under den nye, norske moteuka.

Det gjør også samtlige av designerne som nå ble lagt til i programmet; Vanessa Rudjord x byMAGMALOU, HAiKw/, MAYOW, Kjell Nordström og de nye, norske motemerkene Maud og Fram.

Designsamarbeid

For snart et halvt år siden ble det klart at tidligere moteredaktør, sjefsredaktør og moteblogger Vanessa Rudjord nå debuterer som klesdesigner med en egen kolleksjon for byMAGMALOU.

Kolleksjonen har fått navnet Vanessa Rudjord X byMAGMALOU, og er designet ut fra ideen om plaggene Rudjord selv alltid ønsker å ha i klesskapet og som sammen danner den perfekte garderoben.

– Vi er utrolig stolte over å ha fått et moteikon som Vanessa med på laget. Hun har gjennom en årrekke inspirert en hel generasjon norske moteinteresserte magasin- og blogglesere, sa Marthe Kveli Valeberg og Andrea Johannesen bak byMAGMALOU til VIXEN. 

Nytt norsk

Forrige uke slapp Høyer nyheten om at de denne høsten lanserer to nye, norske motemerker – ett til henne og ett til ham. 

Maud, med designer Sophie Noel Vanay i spissen, er inspirert av sterke og ikoniske kvinner. Fokus skal være på å skape plagg som skiller seg ut, som man lett forelsker seg i og som man kan vende tilbake til gang etter gang.

Fram er designet av Thomas Frodahl, og skal være en hyllest til en tid før masseproduksjon. Plaggene skal være nostalgiske, men med en moderne tidsånds med fokus på detaljer, håndverk og arv.

Usikker fremtid

Helt siden første Oslo Runway-runde i august 2015 har initiativet fått berømmelse fra både designere, motejournalister og motepersonligheter for sin seriøse tilnærming til norske designere og norsk mote.

Det har imidlertid lenge spøkt for fremtiden til den nye, norske moteuk. Tidligere i år meldte arrangørene at mangelen på økonomisk støtte kan tvinge Oslo Runway i kne. Det ville betydd kroken på døra for enda et norsk moteinitiativ.

Kort tid senere ble det heldigvis klart at arrangørene ønsket å satse på en ny runde med Oslo Runway til høsten.