8.-12. august er det klart for SS18-visningene til de danske designerne i København. Programmet omfatter hele 31 visninger, og en av nykommerne er norske. 

LES OGSÅ: Oslo Runway slipper de ti første visningene

Mens den norske moteuken har vært preget av usikkerhet den siste tiden, lever Copenhagen Fashion Week i beste velgående. I løpet av knappe tre dager skal hele 31 designere vise sine SS18-kolleksjoner, med påfølgende pressedag.

Anne Vest har æren av å sparke i gang moteuken i samarbeid med Kopenhagen Fur. Samme dag finner Talent Scene sted, hvor to nykommere presenteres: Skall Studio, som retter fokus på bærekraftig mote, og unisex-merket Heliot Emil.I år vil danskene rette ytterligere fokus på nye talenter, debuterende merker og herredesignere. Og Talent Scene er derfor en del av moteukens initiativ til å presentere unge og up-and-coming designere til publikum.

Kjente og kjære danske brands som By Malene Birger, Munthe, Cecilie Bahnsen, Ganni og Baum und Pfergarten viser også i år, mens Designers Remix, Stine Goya og Heartmade gjør comeback til den danske moteuken.

Ett navn skiller seg kanskje spesielt ut denne runden; Holzweiler. Det norske merket gjør nemlig sitt første show i den danske hovedstaden, og spørsmålet blir derfor om de kommer til å vise i hjemlandet under Oslo Runway. Det er altså ikke bare danske brands som viser kreasjonene sine i løpet av uken; også tyske Verena Schepperheyn viser som en av de få herredesignerne.

I tillegg vil som alltid messene være sentrale, der Copenhagen International Fashion Fair (CIFF) er en av de viktigste og mest toneangivende messene i Europa. Den har vokst til å inkludere CIFF Raven, Raven Projects, CIFF Kids, CIFF Showrooms og CIFF Shoes. Også Revolver, en mer uavhengig messe fra ildsjelene bak blant annet CPH Vision og Gallery, er verdt et besøk. Se info om CIFF her og Revolver her.

Se hele programmet her;

Copenhagen Fashion Week