Tidligere i år ble det klart at Oslo Runway arrangerer enda en runde Bik Bok Runway. I fjor var det Anne Karine Thorbjørnsen som vant BBRA og i februar i år åpnet hun Oslo Runway AW17 med visning på Munchmuseet. Nå er det klart hvem de fem nominerte i årets Bik Bok Runway Award er. 

BBRA arrangeres altså for andre gang under Oslo Runway i august. Prisen ble lansert i fjor, og er et samarbeid mellom Bik Bok og Oslo Runway. Målet er å løfte frem og anerkjenne unge designtalenter og jobben de gjør.

En nominasjonsjury har kommet frem til årets nominerte – blant de sitter fjorårets vinner, Anne Karine Thorbjørnsen, sammen med stylist og tidligere moteredaktør for danske Costume Maiken Winther, designer Siv Støldal, Recens- og Wallet-redaktør Elise By Olsen, fotograf Trine Hisdal og eier og innkjøper i Svean, Jan Svean.

Og i dag kunne altså juryen endelig avsløre hvem de fem nominerte er; 

Edda Gimnes

Nominerte Bik Bok Runway Award

NOMINERT: The New York Times har utnevnt Edda Gimnes som en av de ti beste unge designerne man bør følge med på. Foto: Yoo Sun

Edda Gimnes er utdannet ved London College of Fashion, med en bachelorgrad i dameklær. Hun har blitt omtalt i selveste New York Times som en av ti “Fresh out of Fashion School designers to watch”. Hun har vunnet flere prestisjefylte priser, blant annet Designer for Tomorrow Award i Berlin med Alber Elbaz som sin høye beskytter. Designet kombinerer trykk, pels og broderi på en grafisk og eklektisk måte og skal også vise frem designet sitt under Berlin Mercedes-Benz Fashion Week SS18.

Kit Wan

Nominerte Bik Bok Runway Award

NOMINERT: Kit Wan bruker asiatiske referanser i sine design. Foto: Felix Glasmeyer og privat

Kit Wan Studios er et nyetablert merke i Oslo, designet av Kit Wan. Designeren kommer fra Hong Kong, der han tok en bachelorgrad i Knitwear Specialism. I tillegg har han en mastergrad i klesdesign fra prestisjefylte Kunsthøgskolen i Oslo. Kjennetegnet er asiatiske referanser og levende bruk av farger og tekstiler.

Michael Olestad

Nominerte Bik Bok Runway Award

NOMINERT: Etter å ha designet for blant annet Acne Studios, startet Michael Olestad sitt selvtitulerte merke. Foto: Alexander Norheim

Michael Olestad Nybråten er utdannet i London med fagbrev i kunst og design fra London College of Fashion og en bachelorgrad i mote fra Middelsex University. Han har bakgrunn som designer av dameklær fra det svenske it-merket Acne Studios, i tillegg til å ha jobbet for Ann-Sofie Back og Meadham Kirchoff. Nå har han altså laget det selvtitulærte merket Michael Olestad, der designet er spesielt preget av særegen farge- og materialbruk og draperier.

Raske Rêvêr

NOMINERT: Lisa Kristinsdatter Mortensen og Solveig Aksnes mikser tekniske sportsklær med mote. Foto: Solveig Aksnes

Lisa Kristinsdatter Mortensen og Solveig Aksnes er designerduoen som startet Raske Rêvêr i 2013. Begge er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, med henholdsvis en bachelorgrad og mastergrad i design. Uttrykket inneholder referanser til sport og plaggene byr på en miks mellom tekniske sportsklær og mote. Ikke minst retter de ekstra fokus på dyrevelferd og miljøvern.

Moiré

Nominerte Bik Bok Runway Award

NOMINERT: Charlotte Fische og Linn Brevik-Riberio står bak Moiré. Foto: Therese Fische og Trine Hisdal

Designstudioet Moiré ble grunnlagt i 2013 av Charlotte Fische og Linn Brevik-Riberio, og ble til et selvstendig klesmerke i 2016. Begge er utdannet hos The Arts Institute at Bournemouth, med bachelorgrader i motestudier. Moiré fokuserer på skreddersøm, unike detaljer, tidløse snitt og stoffer av høy kvalitet, og designet kan beskrives som en maksimalistisk utgave av den skandinaviske, feminine minimalismen.

De unge og lovende designerne vil alle vise kolleksjonene sine under Oslo Runway i august. Publikum og presse vil være tilstede i Marmorsalen på Sentralen i Oslo, og vinneren blir kåret av en vinnerjury etter visningene. Vinneren mottar en pengepremie på 100 000 kroner, øremerket produksjon av ny kolleksjon eller bestilling av varer til salg. I tillegg gis det en full visning under Oslo Runway i februar 2018.