Parisiske Olympia Le Tan er en av moteverdens absolutte favoritter med sin eksentriske, morsomme og fargerike design. Nå har hun fått sette sitt preg på Lancômes høstkolleksjon.

LES OGSÅ: Dette er årets toppdufter så langt

Hyller det parisiske

En lang rekke motedesignere har tidligere samarbeidet med Lancôme, blant dem navn som Alber Elbaz, Yiqing Yin, Jacquemus, Anthony Vaccarello, Alexandre Vauthier og Julie de Libran for Sonia RykielNå tar altså Olympia Le Tan over stafettpinnen for høstkolleksjonen som har fått navnet Olympia’s Wonderland.

Kolleksjonen, som beskrives som søt, sofistikert, klassisk og med egde, skal speile det skjønnhetsgiganten og motedesigneren har til felles, nemlig en forkjærlighet for farger og en hyllest til den parisiske kvinnen og byen. 

Pinups, glamour og broderier

Den franske designeren Olympia Le-Tan grunnla sitt merke i 2009.

Hun er kanskje aller best kjent for sin lidenskap for broderier, som hun angivelig skal ha lært av bestemoren, og det er nettopp det som ble inspirasjonen til de populære designere; minaudière-clutcher med motiver som ligner omslagene til gamle bøker.

Selv sverger designeren til knallrød leppestift og røde negler, noe hun har tatt med seg inn i samarbeidet med Lancôme sammen med en forkjærlighet for rosafargen.

Tre konsepter

Kolleksjonen er laget etter tre konsepter med tre uttrykk for øyne, lepper og hud. Det skal avspeile både motedesignernens og skjønnhetsgigantens stil på en ny måte, men med en felles tilnærming.

Den ene looken er en pudret leppe – en hyllest til den klassiske Hollywood-diva-looken. Le-Tan har nemlig selv tidligere uttalt at hun føler seg naken uten leppestift.

Den andre looken er en glamorøs diva-look for øynene med en dyp burgunderfarge med innslag av perlemor.

Den tredje og siste looken er med fokus på rosa – året farge, og Le-Tans favorittfarge. Det gir en babydoll-look som skal matche designerenes girly retrostil med med en moderne vri.

Og stjernen i kolleksjonen; makeup-paletten som er en kopi av Le-Tans minaudière-clutch-bøker; La Palette D’Olympia laget som en imaginær bok med tittelen Olympia’s Wonderland. Paletten består av en blush, øyenskygger og leppestift som skal vekke minner om 50-tallets glamour med en moderne vri. Hver farge skal være nøye utvalgt av Le-Tan fra Lancômes arkiver – alle nyanser med sitt originale navn og årstall. 

Kolleksjonen lanseres i midten av juli i år.