GANT er kjent for sine ikoniske skjorter og erkeamerikanske stil. Nå er underlinjen GANT Rugger Woman snart å finne på det norske markedet.

LES OGSÅ: Høyer lanserer to nye, norske motemerker

GANT Rugger er moderne og preppy, og kolleksjonen for høst/vinter 2017 er helt i tråd med merkets amerikanske estetikk. Denne sesongen byr subbrandet på blant annet indigoblå denim, collegegensere og strikk. Man finner også et utvalg av patchwork-skjorter- og sengetepper laget av overflødige tekstiler fra GANT-fabrikkene. Ellers er materialene blant annet økologisk jersey, ull og strikk.

PR-manager i GANT, Fredrik Wexahl de Lange, forteller følgende i en e-post til VIXEN:

– House of GANT består av tre sub-brands; GANT Originals, GANT Diamond G og GANT Rugger. Man kan se på de kvinnelige forbrukerne og målgruppen som tre søstre, som passer til hvert sitt sub-brand. GANT Rugger-jenta vil være den yngste av disse tre. Hun er den mest eventyrlystne og kunstneriske, og mer opptatt av trend enn de eldre søstrene sine. Underlinjen handler om å fornye klassiske garderobefavoritter, og tilføre de en ny og uventet vri, med en tidløs eleganse. Som i alle de andre linjene er også fokuset i Rugger-kolleksjonene på skjorter, som er merkets ikonprodukt. 

Høstkolleksjonen er inspirert av Mojave Sands Motel i California og tanken rundt livslang læring. Motellet ble bygd på 1950-tallet og har et særegent utseende. Her arrangeres det sommerkurs i kunst og musikk, og stedet er dermed i konstant utvikling. Subbrandet har blitt inspirert av higet etter balanse, i søken etter å finne ens sanne lidenskap. Den henter også inspirasjon fra kunstutstillingene som blir arrangert på slutten av året, med tittelen Private View. Her viser man frem arbeidet som har blitt gjort gjennom sommeren. Antrekkene er sorte for å kunne la kunstverket snakke for seg selv.

Resten av kolleksjonen har farger inspirert av det tørre landskapet ved motellet. Paletten strekker seg fra khaki, beige og terrakotta til himmelblått. Joshua Tree National Park har også vært en inspirasjonskilde. Mønstrene i kolleksjonen reflekterer miljøet som GANT Rugger har brukt som sin muse, nemlig den tørre ørkenen i California og skissebøkene fra kunstkurset.

– GANT Rugger Woman har vært på det internasjonale markedet siden høsten 2014. Vi har fått mange henvendelser på disse produktene i Norge, både fra stylister, moteredaksjoner og forbrukere. Vi føler at nå er tiden inne for å tilby det norske markedet produkter vi ikke har hatt tidligere, og de finner vi i GANT Rugger sine kolleksjoner, avslutter de Lange. 

Kolleksjonen er tilgjengelig i butikk og på nett fra august.