NESTE GJESTEDESIGNER UT: London-baserte Erdem er neste gjestedesigner ut for H&M. Foto: Erdem.

Det er ingen tvil om at designersamarbeid er i vinden. Blant dem som startet trenden var H&M som allerede i 2004 lanserte sitt første, i det som skulle bli en lang rekke, gjestedesignersamarbeid – den gang med Karl Lagerfeld. Nå avslører high-street-giganten sitt nye designersamarbeid som lanseres til høsten.

LES OGSÅ: Colette Paris legges ned

Lanserer herrekolleksjon

Det er den London-baserte designeren Erdem som nå tar over stafettpinnen.

Erdem har designet en helt ny damekolleksjon for H&M, og designer også, for første gang noensinne, en herrekolleksjon.

For high-street-giganten har designeren tolket på nytt ulike temaer fra sine mest populære kolleksjoner med fokus på både trykk og materialer, heter det i pressemeldingen.

– Jeg er veldig glad for samarbeidet med H&M og for muligheten til å utforske arbeidet mitt på en helt ny skala, inklusive en herrekolleksjon, som jeg aldri har gjort før. Det er også utrolig spennende å samarbeide med Baz Luhrmann, en av vår tids viktigste historiefortellere, sier Erdem.

Skal gi kolleksjonen liv

Filmskaperen Baz Luhrmann skal nemlig gi kolleksjonen liv gjennom sin historiefortelling. Han sier følgende om samarbeidet;

– For meg har mote alltid vært mer enn bare klær, det handler om å uttrykke seg – en helt egen kunstform. Jeg er veldig glad for å samarbeide med ERDEM og H&M, og få fortelle historien om denne unike kolleksjonen, sier Baz Luhrmann.

– Fanget av visjonen

– Fra det øyeblikket vi begynte å snakke med Erdem om et samarbeid, ble jeg fanget av visjonen hans. I ERDEM x H&M-kolleksjonen har han skapt en fantastisk verden full av skjønnhet og flotte detaljer. Dette er helt spesielle plagg som man vil bruke i all evighet, sier Ann-Sofie Johansson, H&Ms Creative Advisor.

Kolleksjonen vil være tilgjengelig i utvalgte butikker og online fra 2.november.