Mens vi åpenbart sitter på kontoret og skriver denne saken, drømmer vi oss bort til sommer og kanskje varmere strøk. Vi tok en prat med Hege Badendyck om hennes sommer, drømmereisemålene og de beste Oslo-tipsene.

LES OGSÅ: Min sommer med motejournalist Elen Kristvik

Kreativ konsulent, stylist og motejournalist Hege Badendyck er reisevant og det er ikke sjeldent vi misunner både sommerkjoler og varmere strøk Hege poster på Instagram. Den tidligere Costume-redaktøren legger derimot sommerplanene på vent, for å jobbe på nytt prosjekt.

Hva er ferieplanene i år? 

– I sommer skal jeg jobbe med mitt eget nettmagasin som lanseres i august, så jeg skal først ha ferie i oktober. Da tror jeg det blir LA eller Ibiza.

Hva er drømmereisemålet ditt?

– Det må være Lofoten og Vietnam. Det første bør jo være litt mer overkommelig, og hakket mer obligatorisk. Jeg har ikke vært lenger nord enn Trondheim (helt krise!!), og det er vel strengt talt ikke helt innafor. Vietnam vil jeg til for naturen og maten – det ser så vakkert ut.

Hva pakker du med deg? 

– Jeg er litt sånn som helst pakker med meg alle sommerklærne. Helt håpløst. Når jeg reiser med jobb er jeg så rutinert i forhold til pakkingen, da planlegger jeg nærmest til minste detalj. Når det er ferie derimot så synes jeg det er deilig å slippe planlegging, så da pakker jeg bare med meg det jeg tenker jeg har lyst til å bruke. Det er som regel en del.

Ultimate sommerantrekket? 

– Kjoler! Jeg er en sucker for fine kjoler på sommeren. På dagtid med sneakers eller flate sandaler til. Mulig jeg smetter i noen hæler på kvelden, eller går barbeint. Spørs helt hvor jeg er.

Beste Oslo-tips en sommerdag? 

– Med mindre det er 30 grader og man bare vil hoppe i havet elsker jeg å gå rundt i Oslo. St. Hanshaugen, Stensparken og områdene rundt der er så fine. Med noe digg musikk på ørene og kaffe fra Liebling så er jeg rimelig happy. Og hvis det ikke er høysesong for turister er Vingen på Astrup Fearnley en deilig liten spot for et glass vin og litt sjøutsikt.

Er det noe du aldri ville hatt med deg på ferie? 

– Ja, alt jeg ellers aldri ville gått med. Jeg har ikke noe bestemt feriestil og drar aldri frem ting fra skapet som jeg ellers aldri bruker, det er verdens dårligste idé.