I begynnelsen av juni åpnet et nytt og spennende konsept på Grünerløkka i Oslo. Grenen tilbyr rene og bærekraftige produkter, og introdusere flere nye skjønnhetsmerker på det norske markedet. 

LES OGSÅ: Sjekk Weekdays bærekraftige badetøykolleksjon

Med en visjon om å vise forbrukere at det er mulig å forene design, kvalitet og bærekraft, åpnet Anna Andresen like gjerne sin egen butikk. Da Grenen åpnet 1. juni, ble blant annet det danske merket Mirins Copenhagen introdusert for første gang i en norsk butikk. I tillegg fører de hudpleie for gravide, mødre og barn fra engelske Bloom & Blossom, samt vesker og tilbehør fra blant annet nederlanske O My Bag.

– Jeg startet Grenen fordi jeg ville bevise at vakkert design, kvalitet, funksjonalitet og bærekraft kan kombineres. Det er en myte at miljøvennlige produkter enten ikke fungerer eller ser håpløse ut. Du kan være interessert i mote, kosmetikk, interiør – og miljø! I tillegg ville jeg løfte frem merker, spesielt norske og nordiske, som fortjener oppmerksomhet innen det grønne segmentet, sier eieren av Grenen, Anna Andresen, til VIXEN.

Grenen beskriver seg selv som en inspirerende oase for design- og miljøinteresserte, og viser at man både kan være on trend og bærekraftig.

– Det trengs så absolutt mer fokus på bærekraft i skjønnhets- og moteindustrien. Bærekraftig tankegang burde bli en selvfølge i bransjen. I dag må man som forbruker nesten være spesielt interessert for å klare å manøvrere seg til riktige merker og produkter. Når det er sagt skjer det enormt mye spennende innen bærekraftig mote og i skjønnhetsindustrien, og det burde løftes frem og være enklere å finne frem til som forbruker. Vi har enorm forbrukermakt når vi støtter de merkene som bryr seg om andre mennesker og miljøet. 

Grenen finner du på Olaf Ryes Plass i Oslo. 

Grenen Grenen Grenen