Nordmenn ligger på europatoppen over land som bruker mest penger på oppussing. Til sammen pusser vi opp for over 70 milliarder kroner i løpet av ett år. Samtidig reiser vi mer og mer, og henter med oss inspirasjon fra blant annet hoteller og andre kulturer og land som er førende for hvordan vi vil ha det hjemme.

I vår nye spalte trendbarometer ser vi nærmere på noen av årets største interiørtrender og -nyheter, denne gangen i det rommet vi kanskje oppholder oss mest; stua. 

LES OGSÅ: Trendbaromenter: På badet

Nordic Living

VAKKER I HVIT: Holmegaards hvite Old English-vase kommer i to størrelser H 19 cm og 24 cm og koster hhv. kr 549 og 749.

Kjent for hvitt som utgangspunkt for både vegger, møbler og andre store flater samt sin karateristiske minimalisme har trenden Nordic Living bredt om seg for alvor – både her hjemme og internasjonalt.

Det er nettopp den trenden Holmegaard hyller når de nå lanserer klassikeren Old English-vasen i opalhvit.

Det er imidlertid ikke noe nytt for glassprodusenten, som har hatt det hvite munnblåste glasset som sin signatur i århundrer.

Vasen er laget av tre lag glass med hvitt glass i midten som skal samle fargen, og fot i klart glass for et svevende uttrykk.

M for Montana

BURSDAGSBARN: Montana fyller 35 år, og feirer med å kle klassikeren 1112 i bursdagkrone.

Ja,  vi elsker Montana.

I år fyller den danske virksomheten 35 år, og feirer med å kle den ikoniske 1112 i bursdagskrone.

Oppbevaringssystemet ble designet i 1982 av Peter J. Lassen, og består av 36 grunnmoduler i fire dyber og 42 farger. Systemet kan demonteres og settes sammen på nye måter og flyttes fra rom til rom

Go green

GRØNT ER SKJØNT: Innred med planter – gjerne i mange ulike varianter som her fra Plantasjen. Priser varierer.

Den grønne trenden er overalt – både når det kommer til fashion og beauty, og også interiør.

Det gjelder såklart både økologi og bærekraftighet, men også så bokstavelig du får det, nemlig planter. 

For på interiørfronten er det nemlig grønne planter som gjelder – både inne og ute. Ikke bare utgjør de den virkelig store forskjellen, men de gir også bedre inneluft.

Teppe, takk

INNE ELLER UTE: Dette teppet i grått fra Tisca vil vi ha under stuebordet. 170 x 240 cm kr 5765.

Tepper har for alvor fått sin renessanse, kanskje spesielt i stua – og de er overalt på sosiale medier. 

Vår favoritt er de litt mer robuste variantene med struktur, som disse fra Tisca. De kan brukes både inne og ute enten det er på kjøkkenet, i gangen, under spisebordet eller på verandaen.

Nordisk fantasi

NORDISK NOIR: MissoniHomes Nordic Fantasy er inspirert av både bjørk, bær og tranebær – for å nevne noe.

Inspirert av de iskalde tonene og rene og levende fargene fra samiske tradisjoner presenterer MissoniHome Nordic Fantasy som en del av deres 2017-kolleksjon.

Kolleksjonen er preget av blomster, bær, blader og løvetann. Fargepaletten er holdt i grå- og jordtoner og skal speile fargene fra blant annet bjørk, bark og tranebær.

På stuebordet

GEOMETRISK: Rosendahls Penta-serie består av termokanne kr 699 og skåler i tre størrelser Ø 13 cm, 19 cm og 26 cm til hhv. kr 279, 429 og 499.

Geometri er læren om former, størrelser og figurerer, og har siden antikken vært kjent som en matematisk disiplin og ikke minst et formgivingsideal. Det fortsetter å inspirere, og vi ser stadig mer geometri på interiørfronten – det er som om vi har blitt litt mer lekne når det kommer til form (og farge).

En av våre favoritter denne sesongen er Rosendahls hverdagsserie Penta bestående av termokanne og skåler i ulike størrelser – alle inspirert av nettopp geometriske former. Skålene er munnblåste med femkantet form. Det går også igjen i kannen med arkitektonisk design. 

DIY

BRED OG BLØT: Fatty fra Eilersen kan du selv sette sammen. Her i fargen Soft 23. Med puter fra kr 59460.

Kanskje ikke helt da. Med Jens Juul Eilersens idé bak sofaen Fatty var å lage en ramme for så å la det være opp til den enkelte hvordan det endelig resultatet vil bli.

Det vil si at det er du som bestemmer – ved hjelp av ulike symmetriske eller asymmetriske moduler.

Fatty har en bred, lav rygg, armlener og dypt sete, og kommer både med og uten puter og i ulike farger. Vår favoritt er den herlige oransjefargen Soft 23.

Norsk klassiker

KLASSIKER: Bunadspleddene kommer både inspirert av norske bunader og som ensfarget. Totalt åtte av hver. Priser varierer.

Vi har en helt egen forkjærlighet for pledd her til lands – også om sommeren.

En av våre favoritter er Bunadspleddene – en klassiker som aldri går av moten.

Pleddene er laget av 100 prosent ren ull, er myke og klør ikke. Designet av Andreas Engesvik er pleddene inspirert av norske bunader, men kolleksjonen inneholder også ensfargede pledd.