Nordmenn ligger på europatoppen over land som bruker mest penger på oppussing. Til sammen pusser vi opp for over 70 milliarder kroner i løpet av ett år. Samtidig reiser vi mer og mer, og henter med oss inspirasjon fra blant annet hoteller og andre kulturer og land som er førende for hvordan vi vil ha det hjemme.

I vår nye spalte trendbarometer ser vi nærmere på noen av årets største interiørtrender og -nyheter. Denne gangen er det soverommet som gjelder. 

LES OGSÅ: Trendbarometer: I stua

Sov bort sommernatta

SOV I RO: Sengetøyet Slumre fra Høie er en krepp i 100 prosent bomull kr 460 (t.h), mens Ane kommer i 50 prosent lin og 50 prosent bomull kr 1240.

Neida, men poenget er at du fint kunne gjort det – med riktig sengetøy.

Sengetøy handler nemlig om noe mer enn bare fint design.

Om vinteren skal det være varmt nok, og om sommeren avkjølende.

Både krepp, lin, bomull og sateng samt blanding av naturfibre er perfekt om sommeren. Det er også viktig at sengetøyet puster og virker fuktabsorberende. 

Det lille ekstra

PÅ FLASKE: Istros, Olous og Cyhera Aromatique Room Sprays kommer i 100ml ravfargede sprayflasker i glass, og kan kjøpes enkletvis. 100ml kr 470.

Det australske kultmerket Aesop lanserer denne sommeren Aromatique Room Sprays.

Trioen inngår for første gang i det faste sortimentet, og kommer i tre dufter; Istros med en blomsteraktig røykaroma, Olous med en blanding av fersken- og sitrusbaserte botaniske stoffer og Cythera i med tre og krydder,

– Romsprayene ble laget for å gjenoppfriske sansene og forandre omgivelsene hjemme eller på jobben med oppløftende og beroligende aromaer. Alle romsprayene inneholder botaniske ekstrakter av beste kvalitet, som avgir en duft som varer, forandrer omgivelsene og umerkelig oppløses etter en stund, sier Dr. Kate Forbes ved Aesop.

La vie en rose

Missoni skuffer aldri – og denne sesongen er intet unntak.

Det italienske motehuset leverer kolleksjonen Rose Garden – en del av MissoniHome-kolleksjonen 2017 der både tekstiler med både blomsterprint og vevinger med blondeeffekt står i fokus.

 Kløverdame

Georg Jensen Damask er kjent for sine mange designersamarbeid.

Denne sesongen har de blant annet teamet opp med den danske designeren Rikke Hagen.

Sammen lanserer de sengetøyet Clover. Inspirasjonen bak mønsteret er hullkortene Georg Jensen Damask har brukt i de tradisjonelle veveprossene som kan minne om piksler. Dermed uttrykker både designet og vevningen i kolleksjonen møtet mellom den moderne digitale verden og det gamle håndverket.

– Det er veldig spennende med en historisk bedrift som fortsetter å arbeide med nye designere, som søker utvikling og holder moderniteten levende. Det er også dét som ligger til grunn for Clover-mønstret – møtet mellom gammelt håndverk og moderne datateknologi – som er en del av min verden, sier Rikke Hagen.

Sengetøyet kommer i to farger; beige og lyseblå og er i 100 prosent egyptisk, damaskvevd bomull. Priser fra kr 2020 per sett.

Retro

PÅ SOVEROMMET: Bambusgardiner fra Color & Co fås som både smale, brede og blandede lameller i et utvalg naturfarger i tillegg til svart og hvitt. 90X120 cm kr 1399 og 100X160 cm kr 1699.

På 1970-tallet var rullegardiner av bambus det helt store. Nå er det tilbake. 

Ikke bare er det pent. Bambus er dessuten både bærekraftig, slitesterkt, lett, luftig og naturlig. Ikke minst gir det varme til en typisk Nordic Living-stil.