Ida Elise Eide Einarsdottír legger sommerferien til Italia, og sverger til en så enkel og naturlig sommersminke som mulig. Vi tok en prat med VIXEN-redaktøren om hennes must haves denne sommeren. 

LES OGSÅ: Ekspertenes skjønnhetsfavoritter

– Det er ikke sånn at man kutter ut alt av skjønnhetsprodukter bare fordi det er sommer. Men om sommeren bør rutinene være så enkle så mulig, og uttrykket naturlig. Med meg overalt har jeg alltid solkrem, en bb-krem til håret og en mist til ansiktet – perfekt på reise og til varme sommerdager, sier VIXEN-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir.

Favorittene inkluderer Sprekenhus, som den siste tiden har gjort stor suksess med produktene sine og nylig lanserte en egen hudpleieserie – du kan lese intervjuet med mannen bak merket her.

Sprekenhus Hydrating Mask

– Maske til håret full av antioksidanter og næring som gir intensiv pleie. Som Sprekenhus’ øvrige produkter er også denne rik på arganolje. Perfekt for hår som trenger dyptvirkende fuktighet og pleie, i tillegg til å forbedre hårets tekstur, elastisitet, glans og håndterbarhet.

Deborah Lippmann Hot Child in the City

– Ingen over og ingen ved siden. Deborah Lippmann er de internasjonale motehusene, motemagasinene og kjendisenes favorittmanikyrist. Sommerkolleksjonen Cool for the Summer inneholder farger med morsomme navn som Shut up and Dance og Stupid Boy. Min favoritt er imidlertid oransjefargen Hot Child in the City – perfekt til solkysset sommerhud. 

Rituals Wonder Mask Ritual

– Masker er i vinden, og om sommeren har man heldigvis mulighet til å sette av litt tid til nettopp egenpleie. Nyheten fra Rituals er en resende maskevariant som bidrar til å fjerne urenheter og smuss. Den inneholder rensende rhassoul-pulver, ren kaolin, leire og trekullpulver fra bambus, og lar deg lage ditt eget rituale med ansiktsmaskesettet.

Supernature Superhero Rawbar med eple, kanel og baobab

– Jeg har alltid mellommåltidsbarer i veska – de redder meg når jeg har lyst på noe digg på farta. Denne raw-baren med eple, kanel og den afrikanske superfrukten baobab er min favoritt. 

YSL Touché Eclat Le Cushion

– I forbindelse med 25-årsfeiringen av Touché Eclat – et av mine favoritt makeup-produkter gjennom tidene, får den ikoniske gullpennen nytt liv i cushion-format. Det er YSLs første cushion-foundation, og lar deg velge mellom to uttrykk som begge gir perfekt glød. 

Caudalie Beauty Elixir

– Det franske skjønnhetsmerket Caudalie er ikke bare for et kultmerke å regne, men er også en stor kjendisfavoritt – og det er ikke uten grunn. Produktene er skapt for å virke pleiende, nærende og fornyende med miljø- og dyrevennlige ingredienser som økologisk druekjerneolje – som er selve utgangspunktet for merket, i tillegg til blant annet sitronvann og ekstrakter fra rosmarin og peppermynte. Min favoritt er Beauty Elixir, inspirert av den ungarske dronning Isabelles berømte ungdomseliksir – den kan brukes både som toning mist etter rens, som setting spray over makeup eller som en pick-me-up i løpet av dagen – og som aftershave for menn. 

Shu Uemura Blow Dry Beautyfier

– Det er ikke bare ansikt og kropp som trenger beskyttelse og pleie om sommeren – også håret er spesielt utsatt for både sol, saltvann og klor. I tillegg til solbeskyttelse for håret bruker jeg en bb-krem hver dag – det fungerer som det gjør for ansiktet ved at det både er en primer for håret, samtidig som det tilfører fuktighet, glatter, beskytter mot varme ved for eksempel føning og former og omformer, slik som nyheten fra Shu Uemura. 

Unwash Dry Cleanser

– Tørrsjampo er et must have om sommeren – perfekt dersom det blir langt mellom hårvaskene eller som stylingprodukt. Mitt go to-produkt denne sommeren er Dry Cleanser fra Unwash – et nytt hårpleie- og stylingmerke med fokus på kollektiv, utskiftbar og skånsom tilnærming til håret med nærende, pleiende og beskyttende ingredienser. 

Elixir Ultradefence Face Cream SPF 30

– Jeg kan ikke si nok ganger hvor viktig det er å beskytte seg mot sola. Jeg bruker alltid solkrem, og har det alltid med i veska. Min favoritt er Elixirs Ultradefence SPF30 – den gir fukt, beskytter og reparerer solskader.

Weleda Wild Rose 7 Day Treatment

– I sommersola trenger huden litt ekstra pleie. Det får den med denne kuren fra Weleda. En syvdagerskur for ansiktet med nypefrøolje som inneholder pleiende A-vitamin i kombinasjon med andre skjønnhetsoljer som mandelolje, jojobaolje, nattlysolje og ferskenfrøolje. Brukes som en intensiv kur i syv dager eller to ganger i uka i fire uker. Masser inn på ren hud om kvelden og la virke over natten. 

Beautyfavoritter