Sensommer betyr starten på en ny runde fashion weeks, og førstemann ut er København. Dette gleder vi oss aller mest til når Copenhagen Fashion Week settes i gang 8. august. 

LES OGSÅ: Programmet for Copenhagen Fashion Week er klart

Det er ingen hemmelighet at danskene er gode på design, og moteuken er den perfekte anledning til å dele det med presse, influencers og innkjøpere. For mens den norske moteuken har vært preget av usikkerhet den siste tiden, lever Copenhagen Fashion Week i beste velgående. I løpet av knappe tre dager skal hele 31 designere vise sine SS18-kolleksjoner, med påfølgende pressedag. Og som nordens største moteuke er det ikke rent lite som vil foregå i løpet av den knappe uken.

Holzweiler

Vi starter like gjerne listen med et merke som ikke er dansk, for det er faktisk lite vi er like spent på som at Holzweiler tar steget ut av hjemlandet. Visningen er satt til Copenhagen Central Post Building, og går av stabelen onsdag 9. august. Under de siste rundene Oslo Runway har Holzweiler-familien virkelig vist at de er av internasjonalt kaliber, noe som er blitt bekreftet av Gigi Hadid som har gått til innkjøp av tre Holzweiler-gensere, og klesgiganten Net-a-Porter som tok det norske merket inn i varmen tidligere i år. “Fordelen med å få det utenlandske markedet som kunde er at utlandet ofte forstår de mer spesielle produktene bedre enn vårt hjemmemarked, hvilket kan gi oss muligheten til å utfolde oss selv mer kreativt,” sa Maria Skappel Holzweiler da vi snakket med henne om merkets Munch-kolleksjon.

Copenhagen Talent Scene

På åpningsdagen 8. august vil Talent Scene finne sted i Papirhallen, hvor tre nykommere presenteres: Heliot Emil, Mai Svanhvit og Corali. I år vil danskene rette ytterligere fokus på nye talenter, debuterende merker og herredesignere. Og Talent Scene er derfor en del av moteukens initiativ til å presentere unge og up-and-coming designere.

Zalando Studios x Copenhagen Fashion Week

Det er ikke bare unge talenter som skal fremmes under moteuken, CEO i Copenhagen Fashion Week har nemlig også rettet fokus mot å bringe moten ut til publikum. I samarbeid med Zalando har de derfor invitert til et åpent arrangement der influencere, redaktører og andre aktører i motebransjen kommer sammen for å diskutere skandinavisk design. Blant foredragsholderne er vår egen Janka Polliani, i tillegg til blant annet sjefsredaktør i Eurowoman, Anne Lose og den danske influenceren Emili Sindlev. Zalando Studios x CFW finner sted på åpningsdagen 8. august og du kan kjøpe billetter her.

Messene

Som alltid vil de ulike messene under CFW være sentrale, der Copenhagen International Fashion Fair (CIFF) er en av de viktigste og mest toneangivende messene i Europa. Den har vokst til å inkludere CIFF Raven, Raven Projects, CIFF Kids, CIFF Showrooms og CIFF Shoes. Også Revolver, en mer uavhengig messe fra ildsjelene bak blant annet CPH Vision og Gallery, er verdt et besøk. Se info om CIFF her og Revolver her.

Munthe

I vinter la Munthe visningen sin til en skatehall i København, og vi gleder oss til å se hva Munthe har på lager denne gangen. Merket har blitt en bloggfavoritt, og t-skjortene og den medfølgende kampanjen “OK, so I lied” var tidligere i år å se på alles antrekk. I den kommende kolleksjonen fortsetter Munthe med dristige print, mønster og sterke farger som oppmuntrer til å kle deg akkurat slik du vil.

Streetstyle

Ingen moteuke uten streetstyle, og det er lite som gjør oss mer stolt enn å se kjente fjes dukke opp på blogger og i magasiner. Ikke minst kan det gi oss en liten smakebit av hva vi kanskje kommer til å se i motebildet den kommende høsten. Enten det er front row eller på sykkelen – vi gleder oss til å se hva som kommer til å dominere gatemoten denne sesongen. Se de norske influencernes beste antrekk fra fjorårets visninger, eller stjernefotograf Adam Katz Sinding sine streetstylebilder.