Høstens moteuker er i gang, og om et par uker er det klart for en ny runde med Oslo Runway. Skjebnen til den nye, norske moteuka hang lenge i en tynn tråd, men tidligere i år annonserte arrangørene at det blir en ny runde i august. Også Bik Bok Runway Award, et samarbeid mellom Bik Bok og Oslo Runway med mål om å løfte frem og anerkjenne unge designtalenter, får en reprise når initiativet arrangeres for andre gang under moteuka. Nå er vinnerjuryen klar. 

For en måned siden ble det kjent hvilke designere som er nominert i Bik Bok Runway Award.

Det er fjorårets Bik Bok Runway Award-vinner Anne Karine Thorbjørnsen, som fikk æren av å åpne forrige runde Oslo Runway, som sammen med stylist og tidligere moteredaktør for danske Costume Maiken Winther, designer Siv Støldal, Recens- og Wallet-redaktør Elise By Olsen, fotograf Trine Hisdal og eier og innkjøper i Svean, Jan Svean, utgjorde nominasjonsjuryen som kom frem til årets nominerte.

Mandag ble årets vinnerjury offentliggjort.

Den består av blant andre den Berlin-baserte stylisten Nicole Walker. Du kan lese vårt eksklusive intervju med Nicole her. Sammen med moteredaktør i ELLE, Petra Middelthon, Siri Johansen fra Kenzo, sjefsredaktør i Costume, Kine B Hartz, direktør for Central Saint Martin’s Masterprogram i mote, Fabio Piras og kreativ direktør i Bik Bok, Camilla Skavern skal hun komme frem til vinneren av årets Bik Bok Runway Award.

De fem nominerte, Edda Gimnes, Kit Wan, Michael Olestad, Moiré og Raske Rêvêr, skal vise sine kolleksjoner for publikum og presse på Sentralen torsdag 24.august.

Etter visningene vil vinneren bli kåret av vinnerjuryen. Vinneren mottar en pengepremie på 100 000 kroner som er øremerket produksjon av ny kolleksjon eller bestilling av varer til salg i tillegg til en full visning under Oslo Runway februar 2018 og mentor fra Bik Bok.