Onsdag viste Holzweiler for første gang i København under den danske moteuka. Visningen av SS18-kolleksjonen fant sted i Centralpostbygningen, og samlet var både norsk og internasjonal motepresse og influencere som fikk se supermodell Erin Wasson åpne showet. Vi tok en prat med Susanne Holzweiler backstage etter visningen. 

LES OGSÅ: Copenhagen Fashion Week: – Dette gleder vi oss mest til

Gratulerer med vel overstått visning! Vi vet jo allerede at dere denne gange henter inspirasjon fra besteforeldrene deres – fortell litt om det?

– Våre besteforeldre var alle forskjellige, men de hadde mange av de samme verdiene, blant annet det at ting skulle være laget for å vare og tas godt vare på. Det er dette tankesettet vi ønsker å hedre, og derfor ville vi lage en kolleksjon inspirert av nettopp dem. Det blir som en slags kontrast til dagens fast fashion – å bringe tilbake tradisjonene. Vår drøm er jo å se barnabarna våre i vintage Holzweiler en gang i fremtiden.

Det er første gang dere viser i København – hvorfor følte dere at tiden var inne nå, og hva med Oslo?

– Vi avsluttet triologien vår i Oslo forrige gang, og det føltes derfor naturlig å gå videre. Å vise i København føles bare helt riktig, spesielt nå som vi satser internasjonalt.

For 2017 har virkelig vært Holzweilers år?

– Ja, absolutt, for oss så er dette et enormt spennende år, og det er vi så takknemlige for!

Tatt inn i varmen hos Net-a-porter, for å nevne noe – og ikke minst en av Gigi Hadids favoritter! Snakker om IT-girls, mange sperret øynene opp når Erin Wasson åpnet visingen?

– Hun er bare helt fantastisk. Når hun hadde gått på catwalken kom hun backstage jublende. Det føles som et stort kompliment når man booker en modell som Erin, for så å få det engasjementet tilbake fra henne som vi fikk. Vi føler at hun er en ekte Holzweiler-jente.

Både norsk og internasjonal motepresse, stylister og influencere var på visningen – hva betyr deres støtte for dere?

– Det ligger så ufattelig mye jobb og følelser bak en visning. Vi satset virkelig alt i København, og den støtten vi fikk under og etter visningen betyr utrolig mye. Det gir selvtillit og øker ambisjonene våre ytterligere, så virkelig en stor takk til alle som kom!

PÅ INSTA: – Så kult å være en del av dette. Vis støtte til mindre designere, skrev Erin Wasson som kommentar til Holzweilers eget bilde av henne etter visningen i København.

Alle foto: Victor Jones.