Oslo Runway er i gang med tre fulle dager med visninger både on og off schedule. Sistnevnte er faktum for FWSS som denne sesongen vender tilbake til det norske svaret på fashion week – etter en liten kunstpause. VIXEN tok en prat med Cathrine Børter dagen før dagen.

LES OGSÅ: Designerpraten: Moods of Norway: – Som å gå opp til eksamen

Dere har vist under OSLRW flere ganger, først alene, så som en del av en større visning med Cala Jade og Diemme og sist var dere ikke på programmet i det hele tatt. Nå er dere tilbake igjen?

– For oss var det riktig å ta en liten kusntpause, da det skjedde endringer i brandet. Vi gikk fra å være et brand med én kreativ leder, til å bli et kollektiv med flere designere, hvilket innebærer at vi jobber på en litt annen måte enn tidligere. Vi trengte derfor litt tid på å finne oss selv. Nå derimot gleder vi oss veldig til å være med på Oslo Runway igjen.

Hva kan vi vente oss av visningen denne gangen?

– FWSS er fortsatt FWSS, men denne kolleksjonen markerer et steg i en ny retning. Klærne er designet av flere, og vi håper derfor at det vil oppleves som en kolleksjon med kontraster og interessante plagg til forskjellige kvinner. Dette er ikke en revolusjonerende kolleksjon i forhold til hvem vi var før, men den har en sterk energi og viser hvilken retning vi ønsker å ta merket. Kolleksjonen er dedikert til Oslo-jenta, en kvinne vi ser på som svært interessant og relevant akkurat nå. Hun har flere sider ved seg selv og tør å vise flere av dem samtidig. Kolleksjonen er feminin og sporty på samme tid. Den er spennende med miksing av farger, teksturer og sterke print. Samtidig har vi bevart den minimalistiske nerven som gjør FWSS til FWSS. Med høyt fokus på kvaliteter og design, håper vi at vi har klart å skape en kolleksjon som skal vare.

Location har variert med visningene; på Operaen, på Sentralen og denne gangen på Rod Bianco på Grünerløkka?

– For det første elsket vi lokalet. Vi likte tanken på å strippe det ned til et typisk 90-talls catwalk show. Avkledde vegger. La klærne stå i fokus. I tillegg passet jo dette Oslo-jenta vår perfekt. Dette er et sted hun ville gått på fritiden for å la seg inspirere og holde seg oppdatert på kunstfronten, så Rod Bianco blir et veldig bra sted for FWSS SS18.

Da vi snakket med tidligere år mente dere at Oslo Runway var viktig for en voksende norsk motebransje – er det fortsatt slik? Og trenger vi egentlig en egen norsk moteuke?

– Helt klart. Det er så utrolig viktig med engasjementet bak, og engasjementet som forplanter seg videre på grunn av Oslo Runway.Dette er et prosjekt som ledes av utrolig dyktige og lidenskapelige mennesker. Det er helt fantastisk at noen påtar seg det felles ansvaret for å skape en visningsarena for norske designere.I tillegg er en utrolig god energi i Oslo den uka. Det blir spennende å se hvor vi er om fem år. Oslo Runway lenge leve!

Dere har tidligere vist i blant annet Stockholm i tillegg til flere ganger her hjemme. Hva er viktigst for FWSS akkurat nå; hjemmemarkedet eller internasjonal satsing?

– Oslo bobler som aldri før. Det er så utrolig mye spennende som skjer her nå, både i kunst og mote – så akkurat nå er borte bra, men hjemme best. For oss handler det om å ta vare på identiteten sin og være stolt av hvor man kommer fra. Tørre å stå litt stille i en bransje som går på høyspeed 24/7.

Både motepressen, stylister, influencere og andre motepersonligheter har trykket FWSS til sitt bryst og heiet dere frem – hvor viktig er denne støtten for dere som brand?

– Vi er heldige som kjenner så mange kule jenter, og vi setter utrolig pris på alle og enhver! Det er en veldig god stemning i Oslo om dagen. Mye Oslove og folk heier på hverandre. Det er dødskult og vi er veldig takknemlige for den støtten vi får.