Høsten er her, og det er også sesongens nye kolleksjoner. Bli bedre kjent med Lee FW17 her. 

Herlig retro, moderne og 100 prosent inspirert. Slik beskriver merket selv sin nye kolleksjon, som har fått navnet A Lower East Side Love Story. Og det er nettopp det det  er; et kjærlighetsbrev til 70-tallet – sett med moderne øyne. Inspirert av den ikoniske filmen Love Story, men med en slags Lower East side makeover er kolleksjonen oppdatert med dagens trender, passformer og materialer. Resultatet er en moderne 70-talls look – i ekte Lee-ånd.

Blant nøkkelplaggene i kolleksjonen er tidløse overdeler, myk strikk og vintage denim. Tanken er at disse skal kunne brukes alene som såkalte hero pieces – eller sammen for den ultimate 70-talls looken, men med en moderne vri. Andre nøkkelplagg er ribbestrikk og roll necks, logo-tees, flanell, semsket og stripete hatter.

Denim står selvsagt sterkt, og inkluderer blant annet en worn-in-utgave i tre fargesjatteringer; vintage, blå og mørk. For ikke å glemme skinny jeansen som Lee kanskje er aller best kjent for. Skinny Flare gir en dramatisk 70-talls cover girl look, mens Mom Jean er blitt oppdatert til Mom Tapered i tillegg til en helt ny Mom Straight fit. De nye Wide Leg Chino og Wide Leg Bib har retro cuts og slim silhuette, mens boyfriend-jeansen Sallie er oppdatert med nye detaljer blant annet større baklommer.

Vi tok en prat med Sales Manager for Lee i Norge, Trude Austring Thorgersen om kolleksjonen.

Kan du beskrive kolleksjonen med tre stikkord?

– Moderne 1970-inspirert uttrykk, monokromatiske outfits og retro look.

Fortell litt om inspirasjonen bak kolleksjonen?

– Lee FW17 henter inspirasjon fra nettopp Lower East side og Love Story. Med en klar inspirasjon fra 1970-tallet – en golden era for denim – er kolleksjonen en moderne vri på 70-tallslooken. Denim-inspirasjonen er en autentisk urban feel med mye blå og sorte vasker samt vintage og contemporary finisher.

Hva med nøkkelplaggene?

– Mom jeans, wide og straigt leg jeans, flare jeans og suede.