Sneaker-trenden vil ingen ende ta, og butikkene som spesialiserer seg på street wear blir bare flere og flere. Nå har Bergen fått en ny sneakersdestinasjon litt utenom de vanlige.

LES OGSÅ: 6 Bergen-butikker vi elsker

Med et konsept inspirert av estetikken til apoteker og sykehus – som samtidig spiller på sneakers-feberen vi har sett de siste årene – er Pharma den nye utfordreren til etablerte street wear-butikker. Tidligere YME-innkjøper, Helge Reyes, er eier og daglig leder i den nye konseptbutikken. Han vil bringe konseptbutikken til et internasjonalt nivå ved å både føre de kommersielle suksessene og mer eksklusive lanseringer.

– Konseptet vårt skiller oss ut fra andre, fordi det er gjennomført fra topp til tå. Denne type konseptbutikk er ikke vanlig i Norge og kunder har allerede lagt merke til at det er en rød tråd i alt fra valg av farger og materialer i butikken vår, visual merchandising, estetikk på digitale plattformer, posene våre og vårt eget merch, sier Helge Reyes til VIXEN.

Pharma Bergen

SNEAKER-FEBER: Pharma vil bli sneakersentuasters nye destinasjon, med både kommersielle suksesser og mer eksklusive lanseringer. Foto: Lasse Fløde

Hvordan kom Pharma til? 

– Pharma ble startet på bakgrunn av et indre driv og en genuin interesse for retail og concept stores. Og ikke minst da i streetwear fashion-segmentet, som til de grader er med på å forme dagens unge. Som bergenser ville jeg bringe en butikk til byen som holder absolutt internasjonal standard, når det kommer til konsept, gjennomførelse og varepakke.

Pharma Bergen

EGET MERCH: Pharma er tydelig inspirert av sykehus- og apotekestetikk. Foto: Lasse Fløde

Hva med navnet? 

– Pharma er en forkortelse for Pharmacy. Blant annet er konseptet vårt delvis inspirert av et verk av Damien Hirst, som heter nettopp Pharmacy. Vi ville ha et konsept hvor alt skulle ha en sammenheng og som gir mye plass for kreativitet. Vi er blant annet mye inspirert av designet på medisinesker, layouten på legeresepter, materialer og utstyr som blir brukt på laboratorium og sykehus etc. Hele estetikken fra den medisinske verdenen har vært med på å forme vårt konsept. Noen av dagens sneakers er også veldig tekniske, slik at man nesten må gå litt “mikroskopisk” og forskende til verks for å forstå alle detaljene. Og så har du den siden av konseptet hvor man kan se på butikken vår som et slags apotek hvor skoene/produktene våre er medisinen, som man kan bli “avhengige” av. 

Pharma Bergen

STERILT: Pharma har stort fokus på helhet i konseptet sitt. Foto: Lasse Fløde

Hva skiller dere fra andre sneakers-butikker? 

– Varepakken vår skiller oss ut fra andre, der vi våger og satser på noen modeller som andre ikke tør å satse på. Vi skal være modige, annerledes og prøve å forutse det som kommer til å bli det neste store. Samtidig skal vi også ha bestselgere og klassikerne til dem som vil ha det. En god blanding av det kommersielle og det ekstra lille krydderet. Samtidig har vi et mål om sette Bergen på kartet ved å få inn noen eksklusive lanseringer.

Pharma finner du i Strandgaten 86 i Bergen. 

Foto Lasse Fløde

Pharma Bergen Pharma Bergen Pharma Bergen