For få uker siden viste Moods of Norway sin AW17-kolleksjon under Oslo Runway. Nå er de konkurs etter 14 år i norsk motebransje. 

Styret i Moods of Norway AS skal ha meldt frivillig oppbud. Det er ingen hemmelighet at Moods of Norway i lang tid har slitt med dårlig lønnsomhet, og det skal være selskapets internasjonale satsing, forverret økonomi som følge av svak krone og en omstillingsprosess som ikke gav tilstekkelig effekt som skal være blant årsakene, heter det i en pressemelding.

– Dette er en utrolig trist dag for alle i Moods of Norway. Gründerne og styret vil takke alle våre ansatte for den utrolig gode jobben de har gjort i en så turbulent tid, sier Simen Staalnacke i pressemeldingen.

De rundt 100 medarbeiderne i selskapet skal ha blitt informert om konkursen i dag, og det er nå opp til bostyrer hva som vil skje videre med både selskapet og butikkene.

Moods of Norway

KONKURS: Moods of Norway viste igjen i sesong under Oslo Runway, men tiltakene for å fornye seg har ikke holdt. Foto: Indigital Images/Oslo Runway.

De siste årene har Moods of Norway både hengt seg på den internasjonale trenden om å vise kolleksjoner i sesong, samt utviklet designet til å bli mer voksent og on trend. VIXEN tok i august en prat med Moods-gründer Simen Staalnacke i forkant av visningen deres under Oslo Runway. Han fortalte da at det er det norske markedet Moods ville fokusere på:

– Vårt mantra er å fokusere, så vi vil helt klart fokusere mest på de kategoriene vi er best på og prioritere Norge som er vårt hovedmarked, så fremover vil vi helt klart ha den norske kunden i fokus, sa Simen Staalnacke til VIXEN i forkant av Oslo Runway i august. 

Ifølge Aftenposten er det Moods of Norway AS og Moods Wholesale AS konkursen omfatter, mens driften i selskapene Brandstad, Moods Sverige og Moods USA fortsetter som normalt. Staalnacke opplyste til Aftenposten at han ikke visste noe om veien videre for de internasjonale selskapene.