Det er ingen tvil om at Norge er et mangfoldig samfunn. Dette omfavner Skanistan når de arrangerer sitt første motearrangement. 

LES OGSÅ: Klart for en ny runde med Oslo Runway

I takt med at interessen for kultur utenfor Europa øker – og at Oslo allerede representerer et mangfold etnisiteter – ønsker Skanistan å bygge relasjoner gjennom nettopp mote. Representasjon står i sentrum, og leder i Skanistan, Aman Sheikh, har startet initiativet for å understreke kvinners rett og frihet til å velge hvordan de vil å gå kledd. Syv designere fra Sør-Asia, 19 utstillere fra Pakistan, India, Norge, England og Skottland, samt 30 lokale og internasjonale modeller er booket til visningsdagen. Og dermed er Sheikh og medarrangørene Zille-Huma og Sarish Riaz klare til å introdusere mote-Norge til det mangfoldige samfunnet vi lever i.

– Vi lever i dag i et mangfoldig samfunn med ulike etniske minoriteter. Oslo vokser til å være en flerkulturell by hvor folk viser stor interesse for asiatisk kultur og mote. Nå er det riktig tid til å fremme hvordan det mangfoldige samfunnet ønsker å presentere seg selv. Dessuten har fashion eventer fått ett stor aksept i Dubai, England, Paris og mange andre land. Vi syntes det var på tide å skape en plattform som Skanistan Oslo Fashion Show der kulturer kan bygge fred på tvers av utseende, stil og plagg, sier leder i Skanistan, Aman Sheikh, til VIXEN. 

Hvorfor er det viktig med større mangfold i motebransjen?

–  Det skaper forståelse og tillit til hverandres livstil og kultur. Derfor synes vi i Skanistan at enhver bør ha alternativer etter sin stil og mote. Når det er sagt, så er det viktig å understreke at vi representerer et samfunn som også rommer minoritetene og mangfoldet. Vi lever i et globalt samfunn der Skanistan ønsker å skape bred representasjon i motebransjen.

Hvordan kan mote fungere som brobygger mellom ulike kulturer? 

– Skanistan Oslo Fashion Show’s visjon er å forsterke det kulturelle båndet mellom Norge og Asia og skape en fremtid der det er plass for alle. Skanistan ønsker skape et inkluderende og åpent samfunn, mote og kultur er den mest interessante måten å gjøre det på! Slik lærer man fra hverandres kultur og skaper trygghet i samfunnet. Tiltaket med Skanistan Oslo Fashion Show er nemlig å bygge relasjoner og broer mellom kulturer og ulike etnisiteter. Dette kommer vi til å fremme klart og tydelig under arrangementet den 1. Oktober på Kanonhallen Oslo.

Skanistan Oslo Fashion Show finner sted 1. oktober på Kanonhallen, Peter Møllers vei 2 i Oslo. 

REPRESENTASJON: Skanistan vil representere Norges mangfold og kvinners rett til å kle seg som de ønsker. Foto: Mehdi/Skanistan