Dressmann feirer 50 år på markedet i år, og lar ikke jubileet gå stille forbi. Nå har de hentet inn stylist Lalle Johnson for å sette sitt preg på kjeden – vi tok en prat med Lalle Johnson om samarbeidet. 

LES OGSÅ: YME Universe og Diemme teamer opp om skokolleksjon

Stockholm-baserte Lalle Johnson har mer enn 40 års fartstid i motebransjen. Med spesielt fokus på herreklær, er han en ettertraktet stylist og har blant annet fått skryt av Mr. Porter for sin gode stilsans. Den tar han med når han denne høsten er aktuell med designsamarbeid med Dressmann.

Gratulerer med samarbeidskolleksjon – du har jobbet lenge med Dressmann, var det på tide å bevege seg videre til design? 

– Takk! Selve designarbeidet har jeg jobbet med i mange år tidligere med andre merker. Når det gjelder Dressmann har vi pratet om det en stund, men ikke funnet det riktige tidspunktet – før nå!

Hva har vært viktig for deg i designprosessen? 

– Å lage plagg som jeg kan stå inne for, i form av både materialer og markedsføringen.

Hvordan er det å jobbe med design i motsetning til styling? 

– Det er alltid viktig å finne en linje og at det ikke spriker for mye når man gjør en relativt liten og stram kolleksjon. Det må holde sammen og passe inn i varemerkets DNA – akkurat slik må jeg tenke når jeg styler også, så prosessen er ganske lik.

Lalle Johnson

ITALIENSK FEELING: Lalle Johnson har satt sitt preg på Dressmann, med en italiensk vri på designet sitt. Foto: Dressmann

Hvor har du hentet inspirasjon fra? 

– Fra bilder, film, minner eller øyeblikk – det dukker som regel bare opp.

Hvordan skiller D+LJ seg fra det vi har sett fra Dressmann tidligere? 

– Jakkene mine har en mykere skulder og jeg jobber med andre stofftyper. Jeg har laget en litt høyere buksemodell, og har en mer italiensk feeling i silhuettene.

Du har tidligere sagt du unngår å følge trender – hvorfor?

– Det er viktig å ikke være en slave til trender – det er veldig utrendy, synes jeg. Tidløst med en twist høres bra ut i mine ører.

Er det noe du savner i måten skandinaviske menn kler seg på?

– Skandinaviske menn har kommet veldig langt de siste 10 årene synes jeg. Men, de har generelt vanskelig for å gå ut av komfortsonen sin og teste ut nye ting når det gjelder klær.

Lalle Johnson designer for Dressmann