Tidligere i år ble det klart at det er Erdem som er neste gjestedesigner ut for H&M. Den London-baserte designeren har laget en helt ny damekolleksjon for H&M, og for første gang også en herrekolleksjon. Nå avslører endelig H&M resultatet fra den nye samarbeidskolleksjonen. 

LES OGSÅ: H&Ms designsjef: – Det er spennende tider for mote

Hver gang H&M lanserer samarbeidskolleksjoner, er spenningen like stor for hvem som skal samarbeide med motegiganten – og hvor stor hypen blir rundt slippet. Denne gangen er det det engelske motehuset Erdem, kjent forsin bruk av eksperimentelle materialer, levende print og detaljert skreddersøm. I anledning kampanjebildene er det den anerkjente slovakiske fotografen Michal Pudelka som har fått sette sitt unike preg på Erdem x H&M-kolleksjonen.

Erdem x H&M

ANERKJENT FOTOGRAF: Pudelka står blant annet bak kampanjer for Valentino og motereportasjer i Vogue. Foto: Michal Pudelka.

– Erdem x H&M er en kolleksjon som treffer meg, og jeg ønsket å skape en look book utenom det vanlige. Jeg elsker å legge til elementer som overrasker og detaljer som understreker en stemning – som blomstene modellen mottar fra utsiden av bildemotivet, sier Michal Pudelka i en pressemelding.

Samarbeidskolleksjonen markerer også Erdems første herrekolleksjon. VIXEN tok en ekslusiv prat med grunnleggeren selv, Erdem Moralioglu, i forkant av kolleksjonen – du kan lese hele intervjuet her.

– Jeg har min erfaring fra kvinneklær. Det var slik det hele begynte, og når jeg begynner på en ny kolleksjon starter det gjerne med en kjole. Det har vært slik jeg har tenkt fra starten og også ettersom merket har vokst – kvinneklær har vært mitt fokus hele veien. Det er så spennende å endelig designe min første herrekolleksjon noensinne, og ikke minst å gjøre det på en så utrolig global plattform som et H&M-samarbeid, sa Erdem Moraliouglu til VIXEN om å designe sin første herrekolleksjon.

Nå er altså den fullstendige kolleksjonen presentert, og det gjenstår kun å se om det blir en like stor suksess som de foregående H&M-samarbeidene når kolleksjonen slippes i butikk 2. november.

Alle foto Michal Pudelka

Erdem x H&M Erdem x H&M Erdem x H&M Erdem x H&M Erdem x H&M Erdem x H&M Erdem x H&M Erdem x H&M Erdem x H&M Erdem x H&M Erdem x H&M Erdem x H&M Erdem x H&M Erdem x H&M Erdem x H&M H&M x Erdem H&M x Erdem H&M x Erdem H&M x Erdem H&M x Erdem H&M x Erdem H&M x Erdem H&M x Erdem H&M x Erdem H&M x Erdem H&M x Erdem H&M x Erdem