I vår nye spalte FW17 hos tar vi tempen på sesongens kolleksjoner hos både kjedebutikkene, high street, merker og designere.

KappAhl satser på “den dressade stilen” med nøkkelplagg som kulotter, dressjakken og statement-kåpen. 

Vi tok en prat med Maria Segergren, VP for Assortment & Design i KappAhl

Hvilke trender gjør seg gjeldene i kolleksjonen denne gangen?

– Den litt oppdressete stilen blir viktig. Vide bukser og kulotter sammen med fluffy strikk eller dressjakken. Det samme gjelder kjolen i ulike utgaver, gjerne med blomsterprint med mørk bakgrunn og høy hals. Metallic fortsetter også som en stor trend, det samme gjør de sporty influensene. Bærekraftighet står dessuten sentralt i alt i vi gjør, og vår nyeste limited edition-kolleksjon er nettopp det.

Hva med fargepaletten?

– Rødt – i alle nyanser! Også fortsetter de blå nyansene, som blir mørkere.

Hva er nøkkelplaggene? 

– Kåpen er viktig i høst. Den passer til alt, og jeg synes man skal våge å satse på farge eller struktur. Rødt, rosa eller tweed. Jeg kommer absolutt til å gå for den røde kåpen, helt riktig akkurat nå og man blir glad av å ha den på. Vinterblomster er en anne must have, og det funker på alt fra bluser til kjoler og kimonoer.

Og det viktigste tilbehøret?

– Smykker i en mer clean stil, men likevel tydelige statements. Vesken er dessuten viktig – i alle former og utgaver.