It’s a match made in heaven! Smykkedesigneren Maria Black og Designers Remix lanserer smykkekolleksjonen De Stijl Collection

De møttes gjennom felles venner og bestemte seg for å lage noe sammen. Creative Director i Designers Remix Charlotte Eskildsen og smykkedesigner Maria Black er levende bevis på at lekenhet, minimalisme, modernisme og arkitektur kan mikses for å skape en sterk og understated coolness.

Smykkekolleksjonen De Stijl  er inspirtert av den arkitektoniske Bauhaus-bevegelsen som fokuserer på enkle former, rasjonalitet og funksjonalitet. Kolleksjonen er en perfekt kombo av Designers Remix’ enkle og rene linjer og Maria Blacks lekenhet. VIXEN tok en prat med Charlotte Eskildsen om smykkekolleksjonen, vennskap og den gylne middelvei.

V: Hvordan kom samarbeidet Maria Black X Designers Remix til?

C: Vi møtte hverandre via felles venner, og kom en av gangene i snakk om at det kunne være spennende å lage noe sammen. Så da det passet inn i begges travle kalendere satte vi av tid, og fikk i løpet av et par få designmøter skapt kolleksjonen sammen.

V:  Beskriv kolleksjonen med tre ord?

C: Minimalistisk, arkitektonisk og «playful».

V:  Arkitektuelle referanser og spesielt De Stijl har en sterk innflytelse på kolleksjonen – på hvilken måte? Og hvorfor?

C: Arkitektur har alltid vært en stor inspirasjonskilde for oss begge, så det ble ett startpunkt i forhold til kolleksjonen. Kunstbevegelsen De Stijl legger vekt på rette vertikale og horisontale linjer, samt rektangler, og er hovedinspirasjonen bak kolleksjonen. I tro med De Stijl, valgte vi derfor å holde det stilrent og følge fargeretningslinjene slik at hvert smykke produseres i sølv med tre forskjellige belegg; white rhodium, rosegull og sort hematitt.

 V: Hvordan var det å samarbeide med hverandre om kolleksjonen?

C: Vi har så mye respekt for den andres håndverk og design, så vi er veldig stolte over å kunne presentere dette samarbeidet mellom Maria Black og Designers Remix. Utfordringen i et sånt samarbeid er jo at man starter med et helt annet utgangspunkt enn det man er vant til. Man blir nødt til å tenke litt utenfor boksen, og finne et felles referansepunkt som passer oss begge. Det var veldig spennende å jobbe med den andre parten, og vi fant fort ut at vi hadde mange av de samme ideene om hva som kunne fungere. Sluttresultatet er ikke en typisk Maria Black eller Designers Remix-kolleksjon, men en mellomting hvor vi fremhevet begge sine sterke sider.

 V: Hvordan kommer dere begge til uttrykk i kolleksjonen?

C:: Vi fant en middelvei som representerer oss begge. Charlotte sin holdning til design og estetikk kombinert med Maria sine tekniske egenskaper som gullsmed, og lekenhet i hvordan man kombinerer smykkene.

Kolleksjonen vil være tilgjengelig online på Designers Remix og Maria Black, og i Designers Remix og Maria Black flagship-butikker fra 1.februar 2014.

 

 

Bilde 5 Bilde 4 Bilde 6