Er du klar for rosa hår? La deg inspirere av motebloggeren, designeren og DJen her. 

Av: Ida Elise Eide Einarsdóttir

Rosa er spådd å bli den nye, store trendhårfargen, og har dukket opp både på catwalken og backstage under de internasjonale motukene. VIXEN tok en prat med klesdesiger og moteredaktør Fam Irvoll, moteblogger Kaja Marie Christensen og DJ Monica Johansen som alle sverger til fargerikt hår.

Vi så det først på artister, modeller og fashionistas som Lady Gaga, Katy Perry og Kelly Osbourne, Alexa Chung, Nicole Richie og den danske it-girlsen Chloe Nørgaard, før også motebloggerne kastet seg på trenden med hårfarger i alle regnbuens farger. Nytt er det heller ikke at rosa seiler opp som motefarge. Allerede i 2012 farget motebloggerne, trendsetterne og superstjernene håret rosa, og i fjor var fargen overalt på den røde løperen. Nå er altså rosa igjen den nye sort, med ambassadører som Girls’ Jemima Kirke, Samantha Ronson og Charlotte Free for Chanel.

 Fam Irvoll, klesdesigner og moteredaktør i SVA Magazine

famirvoll

Hva er din naturlige hårfarge? 

– Min hårfarge er den snasne leverpostei- og kommunefargede norske looken. Jeg har vel egentlig ikke sett min egen farge siden midten av 90-tallet, og det er kanskje like greit.

Hva inspirerte deg til å farge håret, og hvorfor valgte du fargen du gjorde?

– Jeg har farget håret i de aller fleste naturlige og mindre naturlige farger. De siste ti årene har det stort sett variert fra sort, rosa, lilla, blå, grønn, gul, mint, oransje og lilla. Jeg startet å farge håret en gang på ungdomsskolen, rett og slett fordi jeg ikke digget å ha leverposteifarget kjipt hår.

Hvorfor tror du fargerikt hår har blitt så trendy?

– Dyed hår har jo vært trendy lenge før det kom til Norge i fjor. Det er bare en trend fra 90-tallet som har våknet til live nok en gang. Den hører til i motebildet som også har fokusert på det glade 90-tallet de siste årene.

Hvilken frisør bruker du?

– Jeg bruker de flinke damene på Adam og Eva i Strøget Passagen. De vet alt om farge, og jeg gir de frie tøyler.  Jeg liker å variere så mye som mulig, og hater å gå lenge med den samme fargen – det blir kjedelig.

Hvordan tar du vare på hårfargen din?

– Jeg har et aldri så lite sortiment av diverse crazy colors hjemme på badet, så jeg fresher opp fargen et par ganger i måneden. Når jeg skal fikse etterveksten går jeg til hårguruene på Adam og Eva, så mister jeg i alle fall ikke mer hår enn nødvending av all blekinga jeg har drevet med de siste ti årene. Det er et aldri så lite under at jeg ikke ser ut som Sinead O’Connor.

Monica Johansen, DJ

monica-johansen

Hva er din naturlige hårfarge? 

– Mørk blond.

Hva inspirerte deg til å farge håret, og hvorfor valgte du fargen du gjorde? 

– Jeg skifter farge ofte, og liker å eksperimentere med både hår og stil. Jeg husker jeg digget Cindy Lauper som liten, og senere Gwen Stefani på 90-tallet. I tillegg har jeg i mange år vært fascinert av de fargerike menneskene i Harajuku-distriktet i Tokyo.

Hvorfor tror du fargerikt hår har blitt så trendy?

– Kanskje fordi superstjerner som Katy Perry og Nicki Minaj har vært opptatt av hår og farge. I tillegg er jo 90-tallet veldig markant i motebildet, og da var det kult med litt utradisjonelle hårfarger.

Hvilken frisør bruker du? 

– Jeg går til Tonje Beate Dahlen på Adam og Eva i Strøget.

Hvordan tar du vare på hårfargen din? 

– Jeg går ofte for å freshe opp fargen hos frisøren min, men hvis jeg ikke har tid gjør jeg det hjemme selv.

Kaja Marie Christensen

Motebloggeren: Kaja Marie ble inspirert av tumbler og pinterest

Hva er din naturlige hårfarge?

– Min naturlige hårfarge er mørkblond, men jeg var alltid kjempelys når jeg var liten.

Hva inspirerte deg til å farge håret, og hvorfor valgte du fargen du gjorde?

– Jeg kom over masse bilder på Pinterest og tumblr av andre som hadde pastellfarget hår, og når Nicole Richie farget håret sitt lilla var det ingen vei tilbake. Jeg måtte farge det. Hehe. Jeg stod mellom rosa og lilla, rett og slett fordi jeg aldri kunne tenkt meg blått eller grønt eller noe slikt. Jeg endte med rosa i første omgang, så får vi se om lilla kommer etterhvert.

Hvorfor tror du fargerikt hår har blitt så trendy?

– Det er en måte å skille seg ut på, og ikke bare være en av alle de andre blondinene eller brunettene. Det er jo også supergøy å eksperimentere, og gjøre ting som kanskje ikke er så vanlig.

Hvilken frisør bruker du?

– Jeg går til Ida Due på Olimb & Co i prinsensgate. Hun er kjempeflink!

Hvordan tar du vare på hårfargen din?

– Med shampoo og balsam for farget hår fra Aveda. Jeg vasker dessuten håret kun to eller tre ganger i løpet av en uke, og det bevarer jo både fargen og håret litt bedre.