9 gode grunner til at de gylne dråpene er et supert skjønnhetsprodukt. 

Det er ingen hemmelighet at olje gjør underverker for huden, men det er ingen grunn til å blakke seg helt på dyre hudpleieprodukter. Det beste skjønnhetsproduktet har du nemlig allerede i kjøkkenskapet. Men vistste du at olivenoljen også bør stå i badehylla? Som skjønnhetsprodukt er olivenolje både billig og naturlig. Her er 9 ting olivenolje kan brukes til.

Det er ikke alle skjønnhetsrutinene vi vil fortelle om til kjæresten – sjekk norske kvinners skjønnhetshemmeligheter her. 

Kroppsskrubb: Bland olivenolje med salt eller sukker, og bruk som kroppsskrubb i dusjen. Smør inn hele kroppen med blandingen – bruk sirkelbevegelser. Skyldd godt av. Ikke bruk såpe etterpå, men la heller oljen virke.

Hårkur: Varm opp olivenolje i varmt vann. Fordel i hele håret og hodebunnen. La virke i ti til 20 minutter og skyll ut. Vask håret med sjampo som vanlig.

Leppeskrubb: Bland olivenolje med sukker, og skrubb leppe forsiktig med blandingen. Tilsett gjerne en dråpe sitronjuice for mer smak og eksfolierende egenskaper.

Sminkefjerner: Olivenolje er helt super som sminkefjerner, og fjerner selv vannfast makeup. Påfør litt olivenolje på fingrene eller en bomullsdott og stryk forsiktig over. Tørk av med en ren bomullsdott. Visste du at det finnes en riktig rekkefølge for hvordan du skal påføre hudpleien din?

Barberingskrem: Smør inn leggene med olivenolje – det gir en tett og jevn barbering uten å irritere huden, og du slipper å smøre inn huden med fuktighetskrem etterpå.

Neglebåndsolje: Hemmeligheten bak vakre, lange negler er pleie av neglebåndene. Smør inn neglebåndene med olivenolje to ganger om dagen eller etter behov.

Mot sprukne heler: Smør inn tørre, sprukne heler med olivenolje. Ta på et par bomullssokker, og la virke natten over.

Kroppsolje: Bytt ut fuktighetskremen din med olivenolje. Smør deg inn mens huden fortsatt er fuktig fra dusjen.

Sminkekostrens: Du vet sikkert at sminkekostene dine bør renses med jevne mellomrom for å bli kvitt skitt, fett, smuss og bakterier. Blant en del antibaktriell såpe med en del olivenolje. Vask sminkekostene med blandingen, skyll godt og la sminkekostene tørke.

LES OGSÅ: Gjør du denne maskaratabben?

Andre skjønnhetssaker fra VIXEN du bør få med deg:

Dette er vinterens store makeuptrend

Vinn makeupkit fra Makeup Revolution

Skjønnhetstabbene gutta hater

Også menn må ta vare på huden – sjekk hudpleie for gutta på 1-2-3 her.

Slik får du glødende hud

Vil du ha daglige oppdatering om mote, trend og skjønnhet? Følg VIXEN på Facebook her