– Jeg har lagd sko jeg vet en jente trenger i skapet, sier Janka Polliani. 

Moteblogger Janka Polliani har så vidt rukket å bli mor for andre gang før hun lanserer egen skokolleksjon med Sapatos. “Jeg ble så glad når Sapatos spurte meg om å designe en helt egenprodusert Polliani-kolleksjon. Det har vært en utrolig spennende prosess. Samtidig er det helt surrealistisk å slippe min første kolleksjon bare én uke etter at jeg fikk en datter”, forteller motebloggeren til Vixen.

LES OGSÅ: Lene Orvik: – Jeg var litt nervøs

Kolleksjonen Sapatos by Polliani består i av fem modeller som inkluderer både boots og partypumps. “Vi nærmer oss festsesongen så for meg var det viktig å få inn partyskoene i kolleksjonen, men det er også sko som kan brukes til hverdags og fest. Kolleksjonen er nok som meg – litt stilschizofren, men det gjør kanskje at den appellerer til flere. Jeg har også tenkt på trendelementene som har vært hotte på catwalken i høst som lakk og cut outs.  Tendensene er hentet fra catwalkreisene mine under fashion weeks rundt om i Europa”, forteller Polliani, som har gode nyheter om kolleksjonssamarbeidet.

“Dette er én av flere kolleksjoner og en liten teaser på what’s to come. Jeg ville i denne omgang få inn trend hos Sapatos, og har helt enkelt lagd sko jeg vet en jente trenger i skapet”.

LES OGSÅ: Se supermodellens vinterfavoritter

– Hvor har du hentet inspirasjonen til denne første kolleksjonen fra?

“Jeg leter etter tendenser fra catwalken og de store motehusene, og ellers alt av gatemote for å se hva den norske fashionistaen liker å gå med. For en ting er sikkert, vi norske kvinner elsker sko,” sier Polliani.

– Hvordan vil du selv style skoene?

“Skoene er ment til å kunne brukes. Jeg bruker selv pumps til hverdags innimellom småbarnstilværelsen, men jeg ville lage sko til enhver anledning. Pumpsene er like fine til skinny jeans og en lang blazer som til julekjolen. Hverdagsbootsene er like fine til skjørt som til bukser og cut outsene er rå til dressbukser og flared jeans. Det kommer også et par aking back mules i denne kolleksjonen i lakk som er like fine til fest som hverdags”.

Designsamarbeid med motebloggere er i vinden. Moteblogger Lene Orvik er i disse dager aktuell med designersamarbeid med kleskjeden Bik Bok, og går med det i fotsporene til blant andre Jenny Skavlan, Ulrikke Lund og Angelica Blick. Tidligere i høst lanserte også moteblogger Camilla Pihls kolleksjonssamarbeid med skokjeden Bianco.

Sapatos by Polliani blir lansert i alle Sapatos-butikker og online fra 7.november.

Foto: Mona Ødegård

LES OGSÅ: Alexander Wang er gjestedesigner for Alexander Wang

jankapollianixsapatos

 

Likte du denne saken fra Vixen? Da vil du helt sikkert også like disse sakene:

Blonde-bhen er vinterens motemust

Endelig er Rihanna tilbake på Instagram

Ullgenserne du må ha nå

Sjekk trenden motebloggerne sverger til