Visste du at sokkene kan løfte et antrekk? Dette bør du lese deg opp på før festsesongen. 

Joda, det finnes regler for alt. Også for sokker. For selv om du tror det eller ei så ser folk faktisk sokkene dine, og feil sokker kan ødelegge et helt antrekk. Sjekk sokkereglene under.

Dressen er hentet fra renseriet, skjorten er strøket og skoene er pusset. Men hvilke sokker skal du egentlig bruke til dresskoene? Regelen er; bruk alltid tynne sokker til dressko. Unngå tykke sokker og treningssokker. Sokkene vil stikke over kanten på skoen, og da er det viktig at de står i stil til resten av antrekket.

LES OGSÅ: Slik vil Norges kuleste motedesignere se deg neste sommer

TIL DRESSEN: Velg fargerike sokker til mørk dress for prikken over i'en. Dressjakke fra MQ kr 1699, dressbukse fra MQ kr 799, dressko fra Aldo kr 899, slips fra Samsøe Samsøe kr 399, sokker fra Falke/Nlyman.com kr 149. Foto: Leverandørene. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.

TIL DRESSEN: Velg fargerike sokker til mørk dress for prikken over i’en. Dressjakke fra MQ kr 1699, dressbukse fra MQ kr 799, dressko fra Aldo kr 899, slips fra Samsøe Samsøe kr 399, sokker fra Falke/Nlyman.com kr 149. Foto: Leverandørene. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.

Svetter du mye på føttene eller fryser du lett bør du investere i ullsokker. Sokker i ull vil trekke fukt bort fra huden og hindre vondt lukt. Ullsokker er også varmeregulerende, og holder føttene i en behagelig temperatur. Velg tynne ullsokker fremfor tykke, og bruk de også gjerne til dressko. Husk at sokkene bør matche fargen på buksene og ikke skoene. Blå sokker til blå bukse, svarte sokker til svart bukse og lyse sokker til lys bukse gir et elegant inntrykk. Du kan også bruke sokker i knallfarger til mørk dress. Velg gjerne samme fargenyanse på sokker og skjorte, slips, lommetørkle, belte eller bukseseler.

LES OGSÅ: – Norske menn har stil

TIL HVERDAGS: Hold deg varm med ullsokker til hverdags. Jeans fra MQ kr 599, skjorte fra Lindex kr 399, boots fra Ellos, ullsokker fra Pierre Robert kr 99,90. Foto: Leverandørene. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.

TIL HVERDAGS: Hold deg varm med ullsokker til hverdags. Jeans fra MQ kr 599, skjorte fra Lindex kr 399, boots fra Ellos, ullsokker fra Pierre Robert kr 99,90. Foto: Leverandørene. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.

Sliter du med å finne en god treningssokk? Bruk funksjonelle treningssokker til trening. En treningssokk bør sitte godt på foten og hindre gnagsår og bør ikke skli ned i skoen når du løper. Tren aldri barbent. Treningssokker vil føre fukt bort fra huden og holde foten tørrere i skoen.

LES OGSÅ: 16 boots til gutta

PÅ TRENING: Bruk treningssokker på trening. Tights fra Casall kr 899, t-skjorte fra Lindex kr 199, sko fra Reebok kr 1200, treningssokker fra Pierre Robert (2 pk) kr 99. Foto: Leverandørene. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.

PÅ TRENING: Bruk treningssokker på trening. Tights fra Casall kr 899, t-skjorte fra Lindex kr 199, sko fra Reebok kr 1200, treningssokker fra Pierre Robert (2 pk) kr 99. Foto: Leverandørene. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.

Til neste sommer; sokker til shorts kan være superkult, men krever litt kunnskap om styling. Eventuelt kan du droppe sokker helt eller gå for ankelsokker som ikke synes over skoen.

LES OGSÅ: Trodde du hudpleie bare var for damer

Så var det lengden på sokkene da. Denne øvelsen vil vise om sokkene dine har riktig lengde; sett deg ned på en stol og kryss beina. Dersom leggen titter frem mellom sokken og bukse er sokkene dine for korte.

Og helt til sist – er sokkene dine utvaskede eller hullete – kast dem eller lær deg å stoppe sokker. Ikke noe er mer udelikat en gamle, lurvete sokker.

LES OGSÅ: Det er noe helt spesielt med denne modellen

SOKKER FOR ENHVER ANLEDNING: Fra toppen til venstre; stripete sokker fra Happy Socks kr 90, hvite sokker fra Nike/Mrporter.com ca. kr 105, prikkede sokker fra Happy Socks kr 90, kamuflasjefargede sokker fra Anonymous Ism/Mrporter.com ca. kr 245, sokker med ankerprint fra River Island/Nlyman.com kr 49, sokker med barteprint fra Sneaky Steve/Nlyman.com kr 79. Foto: Leverandørene: Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.

SOKKER FOR ENHVER ANLEDNING: Fra toppen til venstre; stripete sokker fra Happy Socks kr 90, hvite sokker fra Nike/Mrporter.com ca. kr 105, prikkede sokker fra Happy Socks kr 90, kamuflasjefargede sokker fra Anonymous Ism/Mrporter.com ca. kr 245, sokker med ankerprint fra River Island/Nlyman.com kr 49, sokker med barteprint fra Sneaky Steve/Nlyman.com kr 79. Foto: Leverandørene: Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.