Slik får du en sunn, frisk og vakker hud til festsesongen.

Festsesongen er her, og frem til jul står festlighetene i kø; julebord med jobben, julelunsj med venninne, familieselskap og den store nyttårsfesten. Kanskje har du allerede funnet den perfekte kjolen, men minst like viktig er det at huden er fresh, sunn og vakker. Vi spurte makeupartisten om hennes skjønnhetshemmeligheter.

LES OGSÅ: Denne kan ødelegge håret ditt

“Jeg sverger til gode hudpleieprodukter og en dyprens hos kosmetolog hver sjette uke. Jeg går heller aldri til sengs uten å fjerne sminken. Hvis jeg er supertrøtt velger jeg renseservietter på sengekanten ellers bruker jeg Clarisonic – men sminken skal av! Jeg drikker også masse vann, og krøller vippene hvis jeg våkner og ser veldig trøtt ut,” forteller Sara Rostrup offisiell makeupartist for L’Oréal Paris.

LES OGSÅ: Nå skal maskaraen være klumpete

HUDPLEIE: Nutrigold Extraordinary Facial Oil fra L'Oréal Paris kr 129, Clarisonic kr 1500, Q10 Plus Moisturizing Day Cream fra Nivea kr 129, Aquasource Nutrition fra Biotherm kr 330, Nutri Gold Extraordinary Oil Cream fra L'Oréal Paris kr 119. Foto: Leverandørene. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.

HUDPLEIE: Nutrigold Extraordinary Facial Oil fra L’Oréal Paris kr 129, Clarisonic kr 1500, Q10 Plus Moisturizing Day Cream fra Nivea kr 129, Aquasource Nutrition fra Biotherm kr 330, Nutri Gold Extraordinary Oil Cream fra L’Oréal Paris kr 119. Foto: Leverandørene. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.

Gode hudpleieprodukter i kombinasjon med en velfungerende hudpleierutine legger grunnlaget for en sunn, frisk og vakker hud. Alt du trenger å huske er rens, skrubb og fukt, og det trenger ikke ta mer en fem minutter foran speilet på badet morgen og kveld.

LES OGSÅ: Derfor bør du ha denne i veska

 

* Rens huden med en mild rensemelk for å fjerne makeup, bakterier og smuss. Dobbeltrens gjerne. Hvis du ikke rekker den daglige rensen er renseservietter enkelt, smart og effektivt.

* Bruk en skrubb én gang i uken eller etter behov – velg en mild skrubb spesielt tilpasset huden i ansiktet. Eksfoliering fjerner døde hudceller slik at fuktighet bedre kan trekke inn i huden.

* Bruk en fuktighetskrem som er rik på naturlige fuktgivende ingredienser som sheasmør, avokado og Omega-3. Suppler gjerne med et serum med aktive ingredienser og høykonsentrerte virkestoffer.

LES OGSÅ: Skjønnhetstabbene gutta hater

Du har sikkert hørt at skjønnhet kommer innenfra – det er ingen myte! Om vinteren mister huden mange av sine naturlige oljer, og huden kan føles tørr og stram. Men med matvarer som fet fisk, avokado og nøtter som er rike på naturlige oljer kan du smøre kroppen innenfra. Husk også å drikke nok vann. Vi trenger minst to liter friskt, rent vann hver dag – mer om du drikker alkohol, kaffe og te.

LES OGSÅ: Derfor bør du ha olivenoljen på badet

HUDPLEIE: Peel Age Defying Facial Scrub fra TL kr 199, Hydra Beauty Micro Serum fra Chanel, Ultimate Eye Lift Gel fra Ole Henriksen kr 575, Ultra Facial Cream fra Kiehl's (125ml) kr 405, Creme Paradoxe fra Beauté Pacifique kr 539. Foto: Leverandørene. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.

HUDPLEIE: Peel Age Defying Facial Scrub fra TL kr 199, Hydra Beauty Micro Serum fra Chanel, Ultimate Eye Lift Gel fra Ole Henriksen kr 575, Ultra Facial Cream fra Kiehl’s (125ml) kr 405, Creme Paradoxe fra Beauté Pacifique kr 539. Foto: Leverandørene. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.