Få festlooken med skimmer og glitter – og tipsene til hvordan det varer hele kvelden. 

Hver helg presenterer VIXEN og Side2 helgens hotteste sminketips. Tidligere har vi skrevet om den sorte eyelineren som redder kvelden, sesongens mørke lepper som kjendisene elsker og hvorfor du bør gå for sølv denne vinteren. Denne gangen er det skimmer og glitter som står i fokus. Her er tipsene til hvordan du legger helgens hotteste partylook.

LES OGSÅ: Dette er makeupartistens skjønnhetshemmeligheter

Vil du gå for de klassiske smokey eyes, men synes det blir for hardt å sote med svart, kan du med fordel velge metalliske farger som gull, sølv, kobber og bronse. Det trenger heller ikke være så komplisert å sote øynene – perfekte smokey eyes får du i fem enkle steg;

1. Legg en tykk strek med sort eyeliner rundt hele øyet både oppe og nede. Bruk fingrene til å duse eyelineren utover.

2. Legg øyenskyggen på hele øyenlokket opp til globallinjen. Husk at pudderøyenskygger bør legges med kost, mens kremøyenskygger med fordel kan legges med fingrene. Dus øyenskyggen godt utover.

3. Påfør mer eyeliner rundt øyet om ønskelig. Legg eyeliner også på våkanten oppe og nede.

4. Bruk en vippetang for å krølle øyenvippene. Start innerst ved vipperoten og jobb deg utover til ytterst på øyenvippene.

5. Avslutt med to lag svart maskara.

GLITTER: Palette Maquillage fra Lancôme, løst glitter i fargen Hologram fra Make Up Store kr 95, øyenskygge fra Laura Mercier/Heaven Scent kr 235, Bobbi Brown Sparkle Eyeshadow i fargen Allspice kr 290, Hypnôse Dazzling Soirée Parisienne fra Lancôme, Maxfactor Excess Shimmer i fargen Onyx kr 119. Foto: Bulls og leverandørene. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.

GLITTER: Palette Maquillage fra Lancôme, løst glitter i fargen Hologram fra Make Up Store kr 95, øyenskygge fra Laura Mercier/Heaven Scent kr 235, Bobbi Brown Sparkle Eyeshadow i fargen Allspice kr 290, Hypnôse Dazzling Soirée Parisienne fra Lancôme, Maxfactor Excess Shimmer i fargen Onyx kr 119. Foto: Bulls og leverandørene. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.

LES OGSÅ: Slik får du Kylie Jenners dådyrvipper

Vil du ha en skikkelig festlook er glitter veien å gå. Glitter kommer i alle varianter fra glitterøyenskygger til løst glitter, glittermaskara og glitterlinere. De aller modigste går for heldekkende glitter på hele øyelokket, men synes du det blir litt for mye av det gode kan du legge en glitterøyenskygge over din vanlige øyenskygge, bruke en glitterliner rundt øyet eller bare legge litt glitter i innerst i øyekroken.

Tar du den helt ut med glitter over hele øyelokket bør du unngå å legge løst glitter direkte på huden, det vil bare drysse ned i ansiktet. Start med å legge en primer eller en kremøyenskygge i din favorittfarge på øyelokket først for så å forsiktig dytte glitteret på plass med en kost eller ved å bruke fingrene.

Er du redd for at glitteret skal sette seg i fine linjer og rynker og fremheve dem, kan du droppe glitter på hele øyelokket og heller legge litt glittert innerst i øyekroken og tett langs vippekanten både og oppe og nede.

Husk at less is more. Har du fokus på øynene bør resten av makeupen være nøytral. Jevn, matt hud og naturlige lepper er superfint til glitterøyenskygge.

LES OGSÅ: Nå skal maskaren være klumpete