Den lille sorte, jumpsuiten og paljettskjørtet. Her er antrekkene som redder partysesongen. 

Det nærmer seg jul, og kanskje har du fortsatt noen julebord igjen, for ikke å snakke julaften og den store nyttårsfesten. Kanskje er huset vasket, gavene kjøpt inn og treet pyntet allerede, men hva i all verden skal du ha på deg? Se Kathrine Sørlands festfavoritter, og få hennes beste tips til styling av partyantrekket her.

LES OGSÅ: Slik jukser du deg til lange ben

– Den lille sorte er noe mange har i skapet, og det synes jeg man skal fortsette med. Og har man ikke den lille sorte så bør man investere i en – det finnes mange rimelige varianter. Det som er så fint med den sorte kjolen er at den kan kombineres i det uendelige, og dresses både opp og ned. Det er en av mine festfavoritter, sier Fashion Advisor i Lindex, Kathrine Sørland.

– Ikke stress med at du må ha så mye nytt. Finn frem den lille sorte fra i fjor, og oppdater den med nytt tilbehør og en kul veske – det gir en spennende vri og et helt nytt antrekk!

DEN LILLE SORTE: Kåpe fra Ganni kr 2999, kjole fra Never Denim kr 799, pumps fra NLY Shoes/Nelly.com kr 379, armbånd fra Abareness kr 450 (3 stk.), veske fra Lindex kr 249, Chanel Rouge Allure Foudriyantre kr 345. Foto: Leverandørene. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.

DEN LILLE SORTE: Kåpe fra Ganni kr 2999, kjole fra Never Denim kr 799, pumps fra NLY Shoes/Nelly.com kr 379, armbånd fra Abareness kr 450 (3 stk.), veske fra Lindex kr 249, Chanel Rouge Allure Foudriyantre kr 345. Foto: Leverandørene. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.

Begrepet den lille sorte ble lansert av Coco Chanel allerede i 1926, og referer til en knelangt sort kjole – et must i alle kvinners garderobe. Men den sorte kjolen utfordres stadig av nye trendplagg som for eksempel den kule jumpsuiten. Perfekt for deg som ikke er noen utpreget kjolejente, men likevel vil pynte deg til festsesongen.

– Buksedressen eller jumpsuiten er et av mine favorittplagg til festsesongen, og er et fullgodt alternativ til kjolen. Den er råfin sammen med en kimono, dressjakke eller strikkecardigan og med et kult statementkjede og en partyveske til. Med en buksedress slipper du også alt stresset med strømpebukser, og du kan kombinere den med flate sko til hverdags og høye hæler til fest.

LES OGSÅ: Helgens hotteste sminketips: Glitrende øyne

Synes du svart blir for kjedelig, finner du sesongens festkjoler i flere farger. Hva med den lille røde, duse pasteller eller den ultimate partylooken med gull eller sølv?

– Det er veldig mye gull, sølv og sort denne festsesongen, men du kan selvsagt også bruke andre farger som for eksempel rødt. En rød kjole gjør deg virkelig til festens dronning, men husk at kjolen snakker for seg selv så hold tilbehøret enkelt, sier Kathrine, som er opptatt av at det skal være balanse i antrekket.

– Kombiner ulike stoffer, teksturer og materialer som for eksempel et plisseskjørt med en søt blondetopp eller en strikkegenser, og paljetter med strikk og skinn. Det gir en fin balanse til antrekket, og gjør det enkelt å style det opp og ned etter anledning. Man må jo tenke litt praktisk, vi lever tross alt i en litt stresset hverdag.

LES OGSÅ: Dette er vinterens hotteste farge

GÅ FOR GULL: Kjole fra Lindex kr 399, sko fra Ganni kr 1749, smykke fra Aldo kr 299, clutch fra By Malene Birger kr 499, Bobbi Brown Illuminating Bronzing Powder/KICKS kr 330. Foto: Leverandørene. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.

GÅ FOR GULL: Kjole fra Lindex kr 399, sko fra Ganni kr 1749, smykke fra Aldo kr 299, clutch fra By Malene Birger kr 499, Bobbi Brown Illuminating Bronzing Powder/KICKS kr 330. Foto: Leverandørene. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.

Sett har lenge stått sentralt i motebildet, og er aktuelt også denne festsesongen. Kanskje ikke så rart, for matchende sett er både kult, moderne og elegant, ifølge Kathrine;

– Sett med skjørt og topp er superfint – gå for et matchende sett eller bryt opp settet med andre plagg. En av mine favoritter denne festsesongen er et sett med blondeskjørt og  -topp. Blonder er akkurat passe trendy, feminint og romantisk. Style gjerne med enkelt undertøy som så vidt kan skimtes under som en del av antrekket.

LES OGSÅ: Slik får du Kylie Jenners dådyrvipper

– Et godt tips er å ikke undervurdere effekten av shapewear – det kan nemlig gjøre så festkjolen sitter som et skudd. Og husk tilbehøret – gå for gull og sølv, hver for seg eller sammen. Lek deg med store statementsmykker, skinnhansker i ulike farger og selvfølgelig en hatt. Hatten kan brukes til alt, og er litt som stjerna på juletreet, avslutter Kathrine.

JUMPSUITEN: Buksedress fra Lindex kr 299, kimono fra Lindex kr 299, pumps fra Bianco kr 899, veske fra Cala & Jade, Deborah Lippmann i fargen Magic Carpet Ride kr 179. Foto: Leverandørene. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.

JUMPSUITEN: Buksedress fra Lindex kr 299, kimono fra Lindex kr 299, pumps fra Bianco kr 899, veske fra Cala & Jade, Deborah Lippmann i fargen Magic Carpet Ride kr 179. Foto: Leverandørene. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.