Sporty luksus, 90-tallet og statements. Få en sniktitt på vårmoten her.

Vinteren er knapt igang, men allerede nå er neste års vår- og sommermote klar. Og selv om det enda er lenge til du kan finne frem lettere klær kan det være greit å være forberedt med en aldri så liten sneak peak. Her er trendene kjedebutikkene har troen på til neste vår og sommer.

LES OGSÅ: Dette er motebildene alle snakker om

Våren hos Gina Tricot har et sporty, men feminint uttrykk med fokus på denim, vide bukser, strikk, maritime v-halser og striper. Kolleksjonen har en ren og luksuriøs look med pasteller som grønt, gult, rosa og blått blant hovedfargene. I New Classic-kolleksjonen kommer også tidløse plagg i nøytrale farger som beige, sort, grått og hvitt, mens sportskolleksjonen er preget av friske farger og mønster.

MODERNE SPORTY: Våren er sporty, feminin og oppdatert hos Gina Tricot. Cape kr 499, genser med v-hals kr 299, shorts kr 299, caps kr 99. Foto: Leverandøren. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.

MODERNE SPORTY: Våren er sporty, feminin og oppdatert hos Gina Tricot. Cape kr 499, genser med v-hals kr 299, shorts kr 299, caps kr 99. Foto: Leverandøren. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.

Lindex møter neste sesong med nye klassikere, sporty touch samt volum og lengder.

Kolleksjonen The New Classics består av klassiske plagg med en oppdatert vri. Fokus er på minimalisme og en elegant base, og uttrykket er stilrent og nedtonet med feminine blonder under klassiske skjorter, lag på lag med transparente plagg, hvitt fra topp til tå og lange lengder på ytterplagg.

LES OGSÅ: Hun er en av verdens mest ikoniske modeller

 

The Sporty Touch tilfører en mer sporty følelse med inspirasjon fra treningsplagg. Nøkkelplagg er treningsjakken, skjørt over legging og styling med sneakers med utgangspunkt i strukturer og grafiske mønster.

LES OGSÅ: Se festantrekkene Kathrine Sørland sverger til

 

Volume & Lengths leker med nye kombinasjoner for interessante silhuetter som croppede bukseben, miksede lengder og vide topper til vide bukser med capen, draperte plagg med knuter og bukseskjørt blant nøkkelplaggene.

BLACK' N WHITE: Våren hos Lindex er klassisk, urban og sporty. Frakk kr 699, skjorte kr 399, coulettes kr 349, sekk kr 299. Leverandøren. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.

BLACK’ N WHITE: Våren hos Lindex er klassisk, urban og sporty. Frakk kr 699, skjorte kr 399, coulettes kr 349, sekk kr 299. Leverandøren. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.

Sporty møter velkledd hos Zoul hos kjedebutikken MQ, mens Stockh lm henter inspirasjon fra nautiske mønstre.

Zouls vår- og sommerkolleksjon har fokus på kontrasten mellom penklær og sporty detaljer for en luksuriøs, men avslappet stil. Basefarger som svart, hvitt og grått komplementeres med nøkkelfargene burgunder og rosa.

LES OGSÅ: Se motebloggerens tolkning av høstmoten

 

Med inspirasjon fra gamle dagers ferieidyll og nostalgiske mønstre satser Stockh lm på å løfte det nautiske formspråket til ett nytt nivå. Det betyr en elegant, men avslappet stilmed fokus på striper, v-halser og aksentfarger som rød, gul og lyseblå.

SPORTY LUKSUS: Sportsinspirasjonen er også sterk hos MQ neste vår. Jeans fra Zoul kr 499, genser fra Stockh lm kr 599, skjerf fra Stockh lm kr 299. Leverandøren. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.

SPORTY LUKSUS: Sportsinspirasjonen er også sterk hos MQ neste vår. Jeans fra Zoul kr 499, genser fra Stockh lm kr 599, skjerf fra Stockh lm kr 299. Leverandøren. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.

Vero Moda ønsker våren velkommen med en kolleksjon med fokus på statements og must haves for en avslappet og moderne tolkning av sesongens mest fremtredende trender; eksotiske blomsterprint på sporty styles som bomberjakker og shorts, bomullstopper kombinert med bukser med flare og pasteller mikset med primærfarger og stylet lag på lag. Sesongens denim fokuserer på ulike cuts, vasker og detaljer, i tillegg til jakker, topper, overaller og selvfølgelig den perfekte jeansen.

LES OGSÅ: Ullgenserne du må ha i vinter

STATEMENT: Våren hos Vero Moda er full av statements og must have for den kule, urbane og trendy jenta. Foto: Leverandøren.

STATEMENT: Våren hos Vero Moda er full av statements og must have for den kule, urbane og trendy jenta. Foto: Leverandøren.

90-tallet står sterkt hos KappAhl til våren der det sporty møter det stilrene og feminine. Storby møter sport med rette linjer, spennende detaljer og kraftige mønsterbilder med 90-tallsreferanser, og detaljer som glidelåser, sportpipings og mansjetter i ribbestrikk understreker den sporty trenden. Fargepaletten er holdt i svart og hvitt med aksentfarger i neongult, mint og klar blekrosa. Nøkkelplagg er bomberjakken og den vide culottebuksen.

LES OGSÅ: Kleskjede hanker inn stjernefotograf til ny kampanje

 

KappAhl har også fokus på en myk og smidig silhuette med detaljdekorerte plagg med sjenerøs passform i farger som utvasket hvit og blå denim samt grønne og brente rødtoner. Stikkord er bohemstil, frynser og draperinger.

 

LES OGSÅ: Se motebloggernes favoritter fra KappAhls Vintage Stories

Moderne klassikere er også et tema for motevåren med stilrene, elegante og feminine plagg som dressjakken og penneskjørtet, geometriske mønstre som striper, ruter og prikker og farger i svart og hvitt med lysere nyanser i grått, blått og rosa.

90-TALLET: Sporty 90-tall møter det stilrene og feminine hos KappAhl neste sesong. Foto: Leverandørene.

90-TALLET: Sporty 90-tall møter det stilrene og feminine hos KappAhl neste sesong. Foto: Leverandøren. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.