Elsker du de blå IKEA-bagene bør du lese her. 

Alle har vi vel en blå IKEA-bag hjemme. Du vet, de store bagene du kan kjøpe ved utgangen (husk å ikke ta med den gule hjem!). Nå får det svenske varehuset konkurranse fra dansk designerduo.

LES OGSÅ: Viser norsk mote under New York Fashion Week

For de blå bagene er absolutt praktiske. Og ikke minst funksjonelle. Til oppbevaring. Eller flytting. Til å bære ved. Eller bare til å ha liggende. Men det er ikke til å stikke under en stol at de ikke er særlig fine å se på. Det ville desigerne Helle Herman Mortensen og Jonas Herman Pedersen bak det danske merket Herman Cph gjøre noe med. Derfor skapte de like godt sin egen bag, inspirert av IKEA-bagens funksjonalitet, men i en limited edition luksusversjon.

LES OGSÅ: Se, modellene smiler

Bagen, som nettopp har fått navnet Limited, skal være den perfekte weekendbagen, for en ekstra stor handletur eller når du rett og slett ikke har nok hender. Et alternativ til den blå pratiske, men ikke spesielt pene IKEA-bagen. Kraftige tekstiler, kjernelærdetaljer og et begrenset opplag er konseptet til tekstilserien Limited fra Herman Cph. Limited-bagen er designet av tekstilrester, og finnes derfor kun i et begrenset opplag.

LES OGSÅ: Slik har du aldri opplevd nettshopping

Bak Herman Cph er designerduoen og ekteparet Helle Herman Mortensen og Jonas Herman Pedersen. Helle har en master i Industridesign fra Aalborg Universitet, mens Jonas er utdannet som møbeldesigner ved Arkitekthøgskolen i Aarhus. Designparet har en visjon om å skape møbler som er ekte, ærlige og kvalitetsbevisste, og følge dem hele veien fra tegnebrett til ferdig produkt. Herman Cph bygger på filosofien om at møbler skapt av gode materialer og enkelt design ikke blir stygge av å blir brukt, men derimot vakrere og mer unike med årene.

hermancph