– Jeg har fått oppfylt et livslangt ønske om å designe noe eget, sier moteblogger Barbro Andersen.

VIXEN har tidligere skrevet om Bianco Fashion Army – et prosjekt lansert av skokjeden Bianco for å samle en hær av fashionistaer og skoelskere med fingeren på motepulsen for å inspirere andre rundt seg og for å gi input på skodesign, trender og styling. Av rundt 60 jenter fra Norden som ble plukket ut var hele 28 norske, og blant de utvalgte var moteblogger Barbro Andersen bak bloggen ved samme navn. Nå lanserer hun sitt eget skodesign for Bianco.

LES OGSÅ: Disse supermodellene er også super role models

– Det var helt tilfeldig at jeg kom med i Bianco Fashion Army. Jeg kom over konseptet på nett, skrev en liten søknad og glemte det hele like raskt. Noen måneder senere fikk jeg plutselig en mail om at jeg var videre til neste runde, og da kunne jeg jo ikke la muligheten gå fra meg, sier Barbro, som mener hun har fått oppfylt et livslangt ønske om å designe noe eget.

– Jeg har også lært mye om hva som foregår i prosessen fra idé til ferdig produkt, og hvordan man leser trendbildet og tendenser.

LES OGSÅ: Stjernelag fronter ny Chanel-kampanje

Hva tenker du om at nettopp ditt design ble plukket ut for produksjon?

– Det hele er en felles prosess med Bianco og resten av jentene i Fashion Army. Vi har sammen stemt frem de beste designene, og Bianco valgte til slutt mitt bidrag som et av de beste til produksjon. Jeg tror de valgte mitt design fordi de er klassiske med en moderne vri – og kanskje fordi Europa trenger litt nordnorsk design rundt anklene.

Hvordan vil du beskrive skoene – og hva var inspirasjonen bak designet?

– Skoene er enkle, praktiske og allsidige. Jeg blir veldig inspirert av moderne arkitektur, noe som gjenspeiler seg i de rette linjene her. Kontraster er også noe av det vakreste jeg vet, så materialer og overflater er valgt med omhu.

LES OGSÅ: Møt jentene i Bianco Fashion Army

Hvordan ville du stylet skoen?

– Jeg ville nok valgt et midiskjørt med en smakfull synlig BH under en løs skjorte – når temperaturen tillater det. Men jeg tør påstå at disse passer til det aller meste, så her er det kun fantasien som setter grenser.

Hvilke skotrender ser vi denne våren – og hvilken trend tror du vil være den sterkeste?

– Personlig er jeg ikke så opptatt av trender, men holder fortsatt en knapp på minimalisme og komfort som to hovedelementer. Vi vil selvsagt se mye av 70-tallet, men i en mye strammere variant enn tidligere.

barbro-andersen-for-bianco

barbro-andersen-bianco