Slik får du den Game of Thrones-inspirerte looken fra Milano Fashion Week.

De internasjonale moteukene er over, og fashionistas, it-girls og tastemakers har vendt snuten hjemover fra de store motemetropolene New York, Paris, London og Milano etter å ha sittet benket front row under de store designerne og motehusenes visning for neste høst og vinter. Men det er ikke bare klærne som står i fokus under moteukene, minst like viktig er nemlig beautylooken og selvfølgelig også frisyrene.

LES OGSÅ: Dette er sesongens hotteste makeuplook

Antonio Marras visning under Milano Fashion Week stod for et kontrastfylt moteshow der eldre tidsperioder møtte moderne referanser. Det var Wellas Global Creative Director Eugene Souleiman som stod bak hårshowet, preget av skarpe, tøffe detaljer mot det romantiske klessuttrykket fra motekolleksjonen – men kanskje mest overraskende var inspirasjonen fra middelalderen som gir oss umiddelbare Game of Thrones-assosiasjoner.

– Det er miksen av ulike inspirasjonskilder som gir en rik, men likevel uraffinert kvalitet til Marras’ silhuett, og det er det jeg har prøvd å få frem i denne looken. De florale stoffene er nærmest romantiske, men jeg ville ha det tøffere for håret – det er guttete, men likevel vakkert, men en underliggende italiensk middelaldersk følelse med en moderne tvist, sier Eugene Souleiman.

LES OGSÅ: Du vil ikke tro hvilket skjønnhetsikon som fyller 80 år?

Slik får du looken;

Start med å føne håret helt tørt. Del håret opp i seksjoner, og begynn med sideseksjonene først. Påfør en fixingspray i røttene og børst gjennom før du fester håret i en lav, stram hestehale i nakken. Sidene bør være skarpe, og ligge langs ørene slik at bare øreflippene synes. Synlige ører er nemlig supertrendy til høsten, men bare ett skal synes.

Spray toppseksjonen med et saltvannsspray for å tilføre tekstur. Børst håret tilbake. Start fra kronen og jobb deg mot fremsiden av hodet mens du bygger tekstur. Stopp et par centimenter fra pannen.

Spray den fremste delen med en fixingspray og føn tørt med hårføner gjennom et hårnett for å sette håret i en flat, shiny tekstur. Det vil skape et synlig skille mellom den våte og tørre teksturen på toppseksjonen.

LES OGSÅ: Er du klar for denne trenden?

Ta lengdene fra toppseksjonen og dra håret tilbake for å skape en rull. Dytt opp sidene, og fest med hårspenner for å skape en skarp og firkantet form som er maskulin, men elegant.

Bruk en strips for å samle håret i en hestehale over den første hestehalen. La endene på stripsen henge fritt.

Siste finish på toppseksjonen gjør du ved å børste tilbake håret for å skape en lett tekstur.

Tilbake til hestehalen – snurr håret rundt endene på stripsen, og spray over med en settingspray. Dytt håret oppover for å skape små snegleskjell ved hodebunnen.

Føn håret igjen for en myk krøll. Slipp håret opp og børst gjennom med en børste med myk bust. Avslutt med å spraye over med en tørrspray som vil gi hold til håret.

LES OGSÅ: Hun er den nye it-kvinnen

AW15-AM-004 AW15-AM-003 AW15-AM-002

 

AW15-AM-013 AW15-AM-011 AW15-AM-008 AW15-AM-006 AW15-AM-001 AW15-AM-043 AW15-AM-042 AW15-AM-044