I august åpner den nye, norske moteuken Oslo Runway dørene for første gang, og det er kjendisfavoritt byTiMo som den første offisielle designeren.

– Oslo Runway har som formål å samle hele mote-Norge, sa initiativtaker Ditte Kristensen da nyheten om den nye, norske moteuken ble kjent.

Sterke forhåndsfavoritter

Det har vært stor spenning knyttet til hvilke designere som skal vise under Oslo Runway i august.

Den nye norske moteuken fokuserer på allerede etablerte designere, og Holzweiler, FWSS og Mardou & Dean har vært klare forhåndsfavoritter.

LES OGSÅ: Stjel stilen fra Dior Haute Couture-visningen

I dag ble det klart at det er kjendisfavoritt byTiMo som er den første offisielle designeren under Oslo Runway.

Merket har ikke hatt visning i Norge siden 2012, og skal nå vise sin SS16-kolleksjon under Oslo Runway 11.august i Kulturkirken Jakob.

– Vi gleder oss stort

– Oslo Runway er en ny visningsarena produsert av mennesker som har lang og bred erfaring innen mote, både nasjonalt og internasjonalt. Dette gjør at vi har stor tro på at gjennomføringen blir profesjonell. ByTiMo står for kvalitet og derfor er også kvalitet i visningsform og visningsarena ekstremt viktig for oss. Vi får hele tiden ønsker fra kunder og presse både i Norge og internasjonalt om at vi skal holde visninger. Derfor kjennes det ekstra gøy å kunne tilby dette på en lokal arena. Vi gleder oss stort, sier pressekontakt i byTiMo, Elisa Mollat.

Oslo Runway: – Vi er utrolig stolte

– Det er ikke alltid like lett å være den første som tør å støtte opp omkring et nytt arrangement. At byTiMo, som er ett så anerkjent og erfarent merke, velger å vise oss tilitt og støtte er vi utrolige stolte av. Jeg gleder meg veldig til deres show den 11.august, og vet at Tine Mollat og hennes team kommer til å skape en helt fantastisk visning, sier prosjektleder ved This Is Pr, Ditte Kristensen.

Tatt godt i mot

Allerede i vår fikk vi en smakebit med pre-Oslo Runway der tre utvalgte designere, Epilouge by Eva Emanuelsen, Johnny Love og Veronica B Vallenes, viste sine AW15-kolleksjoner i en samlet motevisning.

Pre-visningen ble tatt svært godt i mot av en samlet motepresse, og VIXEN-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir mente i sin kommentar i Dagbladet at vi endelig hatt fått en seriøs og spisset ny, norsk moteuke.

Klarer du ikke vente helt til august? Se alle bildene både fra catwalken og backstage fra pre-Oslo Runway her.

Også designerne er svært fornøyde med Oslo Runway – se hva designerne mener om den nye, norske moteuken her.

Drømmer om moteuke på Rådhuset

Mens pre-visningen tidligere i år ble holdt på DogA i Oslo, er det Kulturkirken Jakob som er visningsarena for SS16. Teamet bak Oslo Runway drømte selv om å få ha moteuken på Rådhuset i Oslo.

Ny, norsk motearena

Oslo Runway ble startet som en ny, norsk motearena hvor etablerte designere kan vise sine fremtidige kolleksjon til innkjøpere, presse og opinionsledere.

Arrangementet fokuserer på norske designere som allerede er godt etablert på det norske markedet.

Det er pressebyråret This Is Pr som står bak Oslo Runway i samarbeid med L’Oréal, Redken og Mercedes-Benz og med støtte fra Norwegian Fashion Institute (NFI)

LES OGSÅ: Se motekjendisene på første rad under H&M Studio-visning

Den 11.august åpner Oslo Runway dørene. Oslo Runway vil gå over én dag med påfølgende avslutningsfest på kvelden. Visningsarena for SS16 er Kulturkirken Jakob i Oslo. Informasjon om designere og tidspunkter slippes fortløpende på www.oslorunway.no.