Sesongens hotteste frisyre er utvilsomt wetlook. Men hvordan får du egentlig den elegante rett fra dusjen-looken uten å se ut som en druknet katt?

Det er en utbredt misforståelse at wetlooken bare fungerer til de med kort hår. Frisyren kan nemlig være like kul til langt hår og hestehale som på Kendall Jenner, og dessuten er det den perfekte feriefrisyren når man ikke har fått tid til å vaske håret.

LES OGSÅ: Se Kim Kardashian uten makeup for Vogue

Wetlook- tips

Hemmeligheten bak den perfekt wetlooken som varer hele dagen er å bruke hårkur – ute blant folk. I alle fall hvis vi skal tro Wellas superstylist Eugene Souleiman som fortalte følgende til nettstedet Into The Gloss under Jeremy Scott-visningen i New York for noen sesonger siden;

– Vi har sprayet ned håret til jentene for å gjøre det vått og deretter bare kammet igjennom med en hårkur. (…) Vi har forsøkt å skape en illusjon av vått hår uten at det faktisk er vått.

WET HAIR DON'T CARE: Rita Ora mestrer stilen med en litt mindre glansfull variant av wet looken. Gel Wax fra KMS, kr 215, Har Stay fra KMS, kr 199, hårbørste fra GHD, kr 269, medium styling gel fra Joico, kr 179 Foto: Bulls og produsentene

WET HAIR DON’T CARE: Rita Ora mestrer stilen med en litt mindre glansfull variant av wet looken. Gel Wax fra KMS, 215 kr.  Super Skinny Serum fra Paul Mitchell, 239 kr. Hair Stay fra KMS, 199 kr. Hårbørste fra GHD, 269 kr. Medium styling gel fra Joico,  179 kr. Foto: Bulls og produsentene

LES OGSÅ: Slik får du bronzelooken

Slik får du looken:

* Gre igjennom håret med en børste eller kam. Velg den størrelsen børste som passer din hårtype og lengde.

* Bølg håret med et bølgejern/krølljern i lengdene.

* Påfør hårgelen med kam eller med fargepensel rett bakover. Ønsker du en annen variant velger du en skill du liker og grer håret bakover og vekk fra skillen.

* Enten du har langt eller halvlangt hår og ønsker en hestehalevariant samler du håret ved å gre det stramt bakover og fester med en strikk.

* Varier hvor du vil ha festet på halen: i nakken, på siden eller i en høy hestehale. Eller du ha det løst for en rocka variant.