Bloggsamarbeid er i vinden, og både merker, designere og motehus har kastet seg på trenden med bloggere som både gjestedesignere, modeller og ansikt utad. Vi har funnet frem til bloggsamarbeidene vi aldri glemmer der bloggere har vært designere eller gjestedesignere, og vi kan love deg at det ikke var lett å velge ut bare 6…

Celine Aagaard for Holzweiler og Superga

Bloggdronningen selv, Celine Aagaard sa tidligere i år opp sin stilling som redaktør for STYLEmag og la ned bloggen Hippie, Hippie – Milkshake til fordel for nettsiden og trend forecasting-prosjektet Envelope. Bloggeren, stylisten, journalisten, forfatteren og redaktøren har gjort flere designersamarbeid, blant annet med det norske agenturet Holzweiler og det italienske skomerket Superga.

Lurer du på hva trendsetter, it-girl og fashionista Celine Aagaard aldri drar hjemmefra uten? Vi tok en titt i vesken til Celine Aagaard.

Superga er kjent for sine designersamarbeid med motebloggere, og på listen står blant andre The Blonde Salad og Man Repeller i tillegg til kampanjejenter som Rita Ora, Mary-Kate og Ashley Olsen, Alexa Chung og senest den britiske modellen og it-jenta Suki Waterhouse. Tidligere i år inngikk de også et designersamarbeid med de kjente moteprofilene og motebloggerne Caroline Blomst bak bloggen Carolines Mode fra Sverige, Pernille Teisbæk bak bloggen Look de Pernille fra Danmark og Celine Aagaard som da blogget på Hippie, Hippie – Milkshake.

– Skodesignet representerer min monokrome stil, og jeg har absolutt latt meg inspirere av mitt eget klesskap, fortalte Celine til VIXEN i forbindelse med lanseringen.

FOR SUPERGA: Celine Aaagaard designet sin egen sneaker i samarbeidet med det italienske skomerket Superga. Foto: Ole-Martin Halvorsen.

FOR SUPERGA: Celine Aaagaard designet sin egen sneaker i samarbeidet med det italienske skomerket Superga. Foto: Ole-Martin Halvorsen.

I 2013 lanserte moteagenturet Holzweiler en silkeskjerfkolleksjon i samarbeid med fire av Oslos kuleste damer, nærmere bestemt motebloggerne Annabel Rosendahl, Marianne Theodorsen, Maria Skappel og Celine Aagaard. Silkeskjerfet signert Celine var en refleksjon av hennes minimalistiske og monokrome skandinaviske stil med innslag av metalliske fargetoner, og ble en superhit.

Bik Bok by Lene Orvik

Denne uken ble det kjent at toppblogger Lene Orvik lanserer sin tredje kolleksjon i samarbeid med Bik Bok. Den 28 år gamle bloggeren og designeren presenterer denne sesongen en kolleksjon med klær og tilbehør inspirert av Norden og dets klima.

– Jeg kan med glede og stolhet presentere en tredje Lene Orvik-kolleksjon. Herlighet, dette er SÅ GØY, tenk at jeg har designet tre kolleksjoner for Bik Bok. Det hadde jeg aldri drømt om, skriver Lene Orvik på bloggen sin.

lene-orvik-bik-bok

LENE ORVIK FOR BIK BOK: Lene Orvik slipper denne høsten sin tredje kolleksjon for Bik Bok. Foto: Bik Bok.

– Jeg var litt nervøs, fortalte Lene Orvik til VIXEN i forbindelse med lanseringen av sin første kolleksjon for Bik Bok – les mer om kolleksjonssamarbeidet, inspirasjonen og Lenes garderobefavoritter her og se bildene fra Lenes første kolleksjon for Bik Bok her.

Helt siden lanseringen av den første gjestekolleksjonen for Bik Bok uttrykte Lene et ønske om å starte et eget klesmerke, og i samarbeid med kleskjeden gikk drømmen i oppfyllelse.

– Det er jo utrolig stort for meg å få realisere drømmen min, og jeg er veldig takknemlig for denne muligheten. Det er ikke hver dag man får gleden av å dele en nyhet som dette, og for meg betyr det veldig mye, sa Lene til VIXEN i forbindelse med lanseringen tidligere i år.

Sapatos by Polliani

Med et mål om å tilføre mer trend i sortimentet samarbeider skokjeden Sapatos med moteblogger Janka Polliani. Den første kolleksjonen ble sluppet i fjor høst, og allerede i vår kom kolleksjon nummer to. Målet med den første skokolleksjonen var å lage sko som kunne brukes til alt. Det var også tanken bak den påfølgende kolleksjonen som ble lansert i tre drop i april, juni og august med totalt 20 skomodeller.

POLLIANI FOR SAPATOS: Janka Polliani har laget sin egen kolleksjon i samarbeid med Sapatos. Foto. Sapatos.

POLLIANI FOR SAPATOS: Janka Polliani har laget sin egen kolleksjon i samarbeid med Sapatos. Foto. Sapatos.

– Kolleksjonen er en hyllest til den sterke kvinnen som kler seg etter humøret og som like gjerne tar på seg pumps til hverdags som til fest, sa Janka i forbindelse med den andre kolleksjonen.

Camilla Pihl for David Andersen og Bianco

Camilla Pihl er nærmest et kapittel for seg selv, og verdt å nevne her er både samarbeidet med Bianco og David Andersen.

I 2013 lanserte Camilla sin egen smykkekolleksjon i samarbeid med David Andersen, Camilla Pihl by David Andersen. Som vanlig blir alt toppbloggeren tar i til gull (bokstavelig talt), og sist ut i rekken av smykkekolleksjoner er sommerkolleksjonen som ble sluppet nå nylig.

Det er ikke bare Camilla Pihl som har fått designe sin egen kolleksjon i samarbeid med David Andersen, også skuespiller, it-girl og blogger Jenny Skavlan lanserte tidligere i sommer sin første smykkekolleksjon for den eksklusive gullsmedkjeden. 

BIANCO BY CAMILLA PIHL: Denne høsten slipper toppblogger, modell og designer Camilla Pihl sin tredje kolleksjon for Bianco. Foto: Bianco.

BIANCO BY CAMILLA PIHL: Denne høsten slipper toppblogger, modell og designer Camilla Pihl sin tredje kolleksjon for Bianco. Foto: Bianco.

Denne høsten lanserer Camilla sin tredje skokolleksjon for Bianco, kanskje ikke så rart for de foregående har vært en stor suksess med lange ventelister. “Det er som en drøm som har gått i oppfyllelse”, sa Camilla til VIXEN da hun lanserte sin første kolleksjon. Vil du vite mer om Camilla Pihls tredje kolleksjon for Bianco som lanseres denne høsten? Følg med på VIXEN.

LES OGSÅ: Camilla Pihl med ny skokolleksjon for Bianco

Det er ikke første gang Bianco samarbeid med bloggere. Tidligere i år skrev VIXEN om moteblogger Barbro Andersen som ble plukket ut som en av jentene fra Biancos Fashion Army til å designe sin egen sko. “Jeg har fått oppfylt et livslangt ønske om å designe noe eget”, sa Barbro til VIXEN om designersamarbeidet.

Styleconnection

Ok, så er hun kanskje ingen gjestedesigner – Kristin Gjelsvik bak bloggen StyleConnection er nemlig så mye mer. Etter å ha holdt på hemmeligheten for bloggleserne sine i over to år, lanserte hun for første gang sin egen kleskolleksjon og nettbutikk i fjor, og står selv bak det hele – fra å drifte AS’et til å designe, oppdatere nettbutikken og ta seg av kundeservice, for å nevne noe. Kolleksjonen som først bestod av t-skjorter med kule prints, fargerike skjørt og enkle basics fikk navnet StyleConnection. Nå har toppbloggeren utvidet kolleksjonen til å omfatte enda flere plagg, og sammen med Paradise Hotel-deltaker Elin Bergius og toppblogger Anna Rasmussen bak bloggen Mamma til Michelle stod hun selv modell for sommerkolleksjonen.

LES OGSÅ: Se antrekkene fra VIXEN Blog Awards 2104

STYLECONNECTION: Kristin Gjelsvik bak bloggen og klesmerket StyleConnection i egen design. Foto: Swan Photography.

STYLECONNECTION: Kristin Gjelsvik bak bloggen og klesmerket StyleConnection i egen design. Foto: Swan Photography.

“Jeg tror at de aller fleste jenter som er i overkant interessert i klær og tilbehør går rundt med en liten drøm om å lansere sin egen kolleksjon. Jeg var en av dem som jobbet iherdig for å oppfylle denne drømmen som jeg har hatt helt siden jeg begynte å jobbe i klesbutikk i en alder av 15”, skriver Kristin på bloggen sin. “Kolleksjonen er fargerik og leken med innslag av god basic som kan kombineres til alt, og jeg håper du vil bli fornyød med nye herlige tilskudd til garderoben fra StyleConnection”.

Kashmina by Vibeke Klemetsen

Yogainstruktør, tv-personlighet og blogger Vibeke Klemetsen lanserer denne høsten en yogakolleksjon i samarbeid med det norske kashmirmerket Kashmina. Kolleksjonen består av jumpsuits, bukser, leggvarmere, gensere og jakker – alt i hundre prosent kashmir.

vibeke klemetsen for kashmina

SAMARBEIDSKOLLEKSJON: Blogger, forfatter og yogainstruktør Vibeke Klemetsen har laget en yogakolleksjon i samarbeid med det norske klesmerket Kashmina. Foto: Kashmina.

– Som yogainstruktør og ivrig yogautøver er jeg opptatt av komfort i alle ledd, og spesielt når det kommer til tøy. Jeg går stort sett alltid i treningstøy, og er opptatt av å holde meg varm til enhver tid. Jeg har alltid savnet deilig til og fra-plagg som både er fine, kule, behagelige og ikke minst i god kvalitet. Dette er et drømmeprosjekt der jeg har fått lov til å dele dette med likesinnende. Plaggene er designet med hjertet utfra tanken om at man skal ønske å ta på seg disse plaggene hver dag i forbindelse med trening, når man skal slappe av hjemme, på hytta eller på ferie, sa Vibeke Klemetsen i forbindelse med lanseringen.

Lurer du på om du bør trene yoga? Sjekk ut dette intervjuet med Vibeke Klemetsen der hun forteller hvorfor hun venter tilbake til yogamatta igjen og igjen.