Når det kommer til piercing er det ofte delte meninger. Enten elsker du dem, eller så elsker du dem ikke. Men for deg som liker piercing som pynt er det en «ny» trend ute og går. Eller så ny er den vel kanskje ikke. Men kul, det synes vi trenden er. Og i det siste har en rekke it-jenter, både internasjonale så vel som norske blitt sett med den såkalte septum-piercingen.

It-jentepiercing

Septum-piercing er en av de eldste og mest kjente nesepiercinger som finnes. Og ble opprinnelig brukt av stammefolk for å verne mot onde ånder. Nå i disse dager er det mest for pynten sin del. Og har blitt en mer og mer mainstream – gjort populære av trendsettende stjerner slik som Rihanna, Zoe Kravitz og Chloe Mortez. Men det er ikke bare internasjonale stjerner som kaster seg på trenden. I det siste har vi sett en hel rekke norske it-jenter, slik som blogger Tsutsumi og redaktør Elise By Olsen med det den kule nesepynten.

– Jeg synes en septumpiercing legger til en rebelsk touch til min edgy stil. Det er gøy å kombinere edge og femininitet, særlig når du ikke har lyst til å gå helt hardcore med din inner rock n’ roll. Jeg er spesielt glad i den moderne vrien på piercene, med gems og metall. It-jenter som Zoe Kravitz og Cailin Russo er blitt sett med septumpiercings. De er blant inspirasjonskildene mine når det kommer til mote, og denne gangen var det septumpiercingen jeg tok for meg. Det er trygt å si at for øyeblikket er piercingen en must-have – som jeg digger, sier Tsutsumi Hoang.

LES OGSÅ: Oslo-butikkene mote-Norge elsker

TREND ALLERT: Blogger Tsutsumi fra Gigglesanddimples.com. Stilstjerne, redaktør og it-jente Elise By Olsen, superstjernedatter Loudres og stjerneblogger Chiara Ferrangi aka theblondesalade.com har alle kastet seg på piercingtrenden. Foto: Instagram

TREND ALLERT: Blogger Tsutsumi fra Gigglesanddimples.com. Stilstjerne, redaktør og it-jente Elise By Olsen, superstjernedatter Loudres og stjerneblogger Chiara Ferragni aka theblondesalade.com har alle kastet seg på piercingtrenden. Foto: Instagram

LES OGSÅ: Disse bloggerne drømmer vi om å se på Bloggerne

Fake it

Det som er det beste med et slik type smykke at du ikke MÅ pierce deg på ordentlig. Det finnes en hel rekke fake ringer. Alt fra store etniskinspirerte smykker til den helt enkle som så vidt vises. Uansett hvilken stil du velger så er «piercingen» med på å sprite opp ett hvert antrekk og gi det en rocka vri.

LES OGSÅ: Slik styler du knappeskjørtet

Dette må du tenkte på:

Tenker du å ta en ekte septum-piercing er det ok å ha følgende i bakhodet:

1. Gjør det vondt?

Ja, slik som all piercing innebærer dette en viss smerte.

2. Hvor stor skal den være?

En septum-piercing starter nesten alltid med å lages med en trådtykkelse på 1,2 mm. Deretter utvides den over noen måneder hvis man ønsker et større smykke. Grunnen til dette er at man ikke skal legge for mye press på skilleveggen i starten.

3. Hvordan lages en septum-piercing?

Først renses nesen og deretter bestemmes det hvor piercingsmykket skal plasseres.
Ofte er den beste plasseringen det bløte punktet ved spissen av nesen.

4. Hvordan tar du vare på piercingen?
Alt renses etterpå og du er ferdig. En septum-piercing er for det meste lett å passe og er sjelden en kilde til infeksjon. Den bør renses morgen/kveld med isotonisk saltvann så lenge den gror, og smykket bør først skiftes ut når piercingen er helt grodd.

LES OGSÅ: Nominer din favorittblogger til VIXEN Blog Awards 2015