Bloggere har definisjonsmakt, men blir ofte blitt kritisert for ikke å bruke stemmen de har til noe fornuftig annet enn å gi sminke- og klestips. Heldigvis er det ikke slik. Mange av toppbloggerne, på lik linje med alle andre, har latt seg påvirke av de rystende bildene vi får se av flyktningekatastofen i Middelhavet. De vil være med å bidra til innsamlingsaksjoner. Noen av dem som nå samler inn penger til mennesker i nød er toppbloggere Lene Orvik, Caroline Berg Eriksen, Superpapsen, Espen Hilton og Julies Matblogg. Nå kan du være med å hjepe dem og hjelpe.

Samfunnsansvar

Bloggeportalen United Bloggers er ett av bloggenettverkene som nå er i gang med egen innsammlingsaksjon. De mener det er viktig å stå sammen og vise solidaritet i en slik situasjon.

– Vi i United Bloggers har samhold som fokuspunkt, dette gjelder ikke bare i kommersiell sammenheng, sier kreativ leder i United Bloggers, Christina Fraas.

Hun er en av iniativtakerne bak den omfattende bloggekampanjen, og forteller at det er lett å få med bloggerne på en slik aksjon.

– Vi når ut til over 1, 5 millioner lesere hver måned og ville nå gi litt tilbake og ta samfunnsansvar, forteller Fraas til Vixen.

Hun forteller videre at det er knappe to dager siden de startet samarbeidet med Norwegian Refugee Council, og at de allerede har samlet inn 30 000 kr.  Men de håper selvsagt  på mer, og nå kan du hjelpe bloggerne og hjelpe her.

Flyktningehjelpen: – Fantastisk

Ingrid Sande Larsen rådgiver, i Flyktninghjelpen er veldig glad for engasjementet.

– Vi er fantastisk glade over engasjementet alle viser, sier hun til Vixen.

LES OGSÅ: Kari Traa om Troll Fighters-kritikken

Rådgiveren forteller at bloggerne oppsøker dem for å starte en egen innsamlingsaksjon. Hun hyller alle som nå over hele landet viser så stor dugnadsånd og iniativ.

Nådde målet i rekordfart

En annen toppblogger som også har startet egen innsamlingsaksjon for flyktinger er Caroline Berg Eriksen.

På bloggen hennes ble det for to dager siden lagt ut en innlegg med oppfordring til å bidra. Bloggeren skriver:

– Det er vondt å vite hva som foregår i den store verden mens vi fortsetter våre relativt enkle liv her hjemme. Vi kan vise medmenneskelighet og nestekjærlighet, bidra til dem som trenger det, oppfordrer hun.

Hun og ektemannen Lars-Kristian, som til sammen har over 500 000 følgere på sosiale medier, satte seg et mål om å nå 50 000 kr. Ekteparet nådde målene sin kun dagen etter og har nå høynet det.

LES OGSÅ: Slik har du ikke sett Caroline Berg Eriksen før

Sammen for å hjelpe

Hjelpe vil også bloggkollektivet som har fått navnet Forente Bloggere. Det består av Side 2-bloggerne Ida Wulf, Styleconnection, Casa Kaos, Marthe Borge, Kristina Andersen og Speiltvillingene. De har satt seg et må om å nå hele 100 000 kroner.

– Vi har satt oss et stort, hårete og potensielt fantastisk mål: 100 000 kroner, skriver Pappahjerte på bloggen.

– Men da er vi helt avhengige av deg, kjære leser. Om du har en skarve hundrelapp eller mer til overs, vær så snill og bli med på å bidra til en verdig behandling av mennesker i nød. Det er ikke snakk om en fast månedlig greie, bare et lite engangsbeløp her og nå for å hjelpe noen som akkurat i dette øyeblikk er på flukt, veldig langt hjemmefra, kanskje alene og sliter mot krefter vi aldri vil forstå, skriver han.