Høsten er her, men vi vil bevare den gode følelsen av lange sommerdager med sol på kroppen – og ikke minst den gyldne fargen. Vi er på vårt vakreste på sensommeren, med solkysset hud og solbleket hår. Her deler to beauty-bloggere og én makeup-artist sine beste tips til hvordan du bevarer sommergløden.

LES OGSÅ: Vinn Camilla Pihls neglelakkolleksjon for Essie

Sommerskimmer

Beauty-blogger og skjønnhetsekspert Chioma anbefaler en gjennomfuktet hud og produkt med skimmer for å beholde den freshe fargen.

– Hvis du allerede har fått en fin sommerglød, og ikke føler du trenger noe ekstra, anbefaler jeg aftersun! Aftersun er laget for å fremheve og beholde fargen man allerede har fått, samtidig som det gir huden fuktighet, tipser bloggeren.

LES OGSÅ: Slik får du makeuplooken fra By TiMo-visningen

Til ansiktet er det også hjelp å få, og mange triks som kan hjelpe på en naturlig glød. Stikkordet her er solpudder og concealer.

– Solpudder er en veldig fin måte å bevare, eller skape en fin sommerglød. Finn et som er lett å bruke og som gir en slikemyk finish på huden. Og som gjerne inneholder litt skimmer.

LES OGSÅ: Lær å legge Diors høstlook med it-girl Hanneli Mustaparta

Beautybloggeren har et triks hun sverger til for å få glød de rette plassene.

— Et annet tips er å bruke concealer som higlighter. Hvis du kjøper en lysere farge enn den concealeren du egentlig bruker, passer den perfekt til å brukes som highlighter.

LES OGSÅ: 6 smarte tips til deg med blondt hår

Ikke smør på

Freelance makeup-artist og lærer ved Tone Lise Akademiet Ida Engstrøm oppfordrer til moderat bruk av solpudder, men å blande seg frem til den perfekte fargematchen på foundation.

– Mange mister dessverre fargen ganske fort når høsten kommer, da synes jeg det er viktig å ikke smøre på tykke lag av den foundation som var riktig farge midt på sommeren, oppfordrer Engstrøm.

Hun anbefaler bruk av flytende produkter som legges strategisk i ansiktet for å gi inntrykk av glød.

– Bland foundation din med en litt lysere farge, og bruk heller et matt solpudder rundt ansiktets konturer og under kinnbenene. Bruk et flytende higlihtprodukt på kinnben, neserot og hake for å få litt mer glød i huden. Dette ser ofte friskere ut enn å bade ansiktet i et glitrende solpudder som veldig fort ser unaturlig ut i det litt skarpe høstlyset, tipser makeupartisten.

Sommergløden

SOMMERGLØD: After Sun Repair Spray fra Rudolph Care/ Gimle Parfymer, kr 220. Teint Miracle Foundation fra Lancôme, kr 410. Luminizer Duo fra Bare Minerals, kr 319. Illuminator i fargen Copacabana fra NARS/ Norstrom.com, ca kr 268. Dior Blush i fargen Cosmopolite fra Dior, kr 410. Naked Skin Concealer fra Urban Decay, kr 190. Foto: Produsentene

LES OGSÅ:  Dette er høstens hotteste hårtrend

Selvbruner

Beauty-blogger og sminkeentusiast Agnes Lovise sverger til bronsere og selvbruning for å beholde brunfargen.

LES OGSÅ: Se Kim Kardashian uten makeup for Vogue

– En god selvbruning gjør jobben veldig bra, sammen med en god skrubb og fukt. Av bronsere er jeg veldig glad i Nars sin “Laguna Bronzer”, den gir en fin farge og kan brukes til lett skyggelegging, men også for å få farge. The Body Shop sin “Baked To Last 02” har litt mer shimmer i seg og passer fint til å legge på hele kinnet, i pannen og på børser for litt brunfarge med glød.

For å fremheve kinnben og gi en frisk glød anbefaler Agnes highlightere og shimmer.

– Jeg er veldig glad i The Balm sin “Mary-Lou Manizer” eller Becca sin “Shimmering Skin Perfector”. Legg de med en liten fluffy kost på toppen av kinnbenene, ned neseryggen, i amorbuen og på brynsbenet. Det fremhever og gir en frisk glød. Det kan også være fint med en frisk peachy blush, for eksempel “Peaches” fra Mac.

LES OGSÅ: TL Design med Blog Collection