En hyllest til kjærligheten, norske modellspirer på catwalken, kjendistung front row og supermodeller som ikke klarte å holde seg på beina. Her er sju ting du må vite om Givenchy-visningen alle snakker om. 

Mens vi venter på motebloggernes beste antrekk fra New York Fashion Week, kan vi mimre tilbake med de beste Insta-antrekkene fra moteuken i Stockholm her.

Slik markerte Riccardo Tisci 10 år hos Givenchy

Settet, som var designet i samarbeid med kunstner Marina Abramovic, var laget av resirkulert materiale som ifølge Vogue.com skulle minne om en brasiliansk favela. Visningen beskrives som en multisensorisk opplevelse med musikk fra seks ulike kultur og religioner, performanceartister, en messende munk og en gong som signaliserte showstart – en time for sent som en konsekvens av at Kim Kardashian og Kanye var forsinket.

– Det var en veldig ærlig kolleksjon, sa Riccardo Tisci til Vogue i etterkant av visningen. For ikke å snakke om romantisk – med mottoet I Believe in the Power of Love som en hyllest til både kjærligheten generelt og New York spesielt, 14 år etter terrorangrepet. Men visningen, som bestod av både dame, herre og haute couture, var også en markering av Tiscis 10 år hos Givenchy med fokus på kontraster – mellom det feminine og det maskuline, det sorte og hvite, more is more og less is more og silkesateng og blonder mot skinn – alt med inspirasjon fra bekledning for livets store anledninger og motsetninger som bryllup og begravelser som en delikat og verdig hyllest til den store kjærligheten.

Alexander Wang feirer også ti år i år for sitt eget merke ved samme navn – se hvilke superstjerner han klarte å hente inn til jubileumskampanjen her.

givenchy

10 ÅR: Kreativ direktør Riccardo Tisci feiret 10 år hos det franske motehuset Givenchy. Foto: @givenchyoffical/Instagram.

Derfor viste Givenchy i New York

Givenchy pleier tradisjonelt å vise sine kolleksjoner i Frankrike, og mange lurte derfor på hvorfor det franske motehuset med kreativ direktør Riccardo Tisci i spissen valgte å vise i New York under moteuken. I følge Vogue.com skal grunnen være at det franske motehuset åpnet flaggskipbutikk på Madison Avenue samme dag, og at visningen var en del av lanseringen av den nye butikken.

I NEW YORK: Givenchy pleier å vise i Paris, men denne gangen fallt valget på New York. Foto: @givenchyofficial/Instagram.

I NEW YORK: Givenchy pleier å vise i Paris, men denne gangen fallt valget på New York. Foto: @givenchyofficial/Instagram.

Dette var bakgrunnen for datoen

Visningen under New York Fashion Week fredag falt på en spesielt dato, nemlig 11.september, og var ikke overraskede en markering av datoen, og en hyllest til kjærligheten med både amerikanske flagg og en modell av tvillingtårnene på datoen 14 år etter terrorangrepet i New York.

I NEW YORK: Med modeller av tvillingtårnene var Givenchy-visningen en markering 14 år etter terrorangrepet. Foto: @givenchyofficial/Instagram.

I NEW YORK: Med modeller av tvillingtårnene var Givenchy-visningen en markering 14 år etter terrorangrepet. Foto: @givenchyofficial/Instagram.

Disse kjendisene satt front row

Det er ingen overraskelse at Givenchy-visningen var kjendistung, med blant andre Nicki Minaj, Ciara, Hailee Steinfeld, Julia Roberts, som har vært Givenchys ansikt utad, og selvfølgelig Kanye West og Kim Kardashian, som er personlige venner av det franske motehuset, på første rad.

Se hvilke superstjerner som satt front row da H&M viste sin Studio-kolleksjon under Paris Fashion Week tidligere i år, og se hva mote-Norge mener om trendkolleksjonen.

Sistnevnte kom i en spesialdesignet Givenchy-kjole som viste frem den voksende magen – altså noe helt annet enn det friendemy Beyonce gikk for under sin fotoshoot med Flaunt Magazine. Kim Kardashian skrev forøvrig på Instagram til sine nærmere 46 millioner følgere at Givenchy-visningen var den beste hun hadde sett noensinne.

Vil du også sitte front row under New York Fashion Week? Vi live streamer fra Tommy Hilfiger-visningen her.

SPESIALDESIGNET: Kim Kardashian kom i spesialdesignet Givenchy-kjole under visningen. Foto: @kimkardashian/Instagram.

SPESIALDESIGNET: Kim Kardashian kom i spesialdesignet Givenchy-kjole under visningen. Foto: @kimkardashian/Instagram.

Derfor snakker alle om makeupen

Piercinger har stått sterkt i motebildet med 90-tallstrenden flere sesonger nå, og det er ingenting som tyder på at trenden er i ferd med å snu. På Rodarte-visningen under New York Fashion Week forrige sesong ble modellene sendt nedover catwalken med rekker av øyenbrynspiercinger, og på Dries Van Noten under Paris Fashion Week var det piercing i leppen som gjaldt. Givenchy tok treden et steg videre med faux piercings signert makeupartist Pat McGrath vist blant junkyard-aktige kulisser som gamle arkadespill, pin ball-maskiner og motorsykkelhjelmer for den riktige aggresive, romantiske, sensuelle og farlige stilen forrige sesong.

Denne gangen spilte makeupartisten videre på ansiktssmykkene fra sist visning, og modellene, blant dem 17 år gamle Anna Skavlan, ble sendt nedover catwalken med vakre juvelmasker. Har du verken din egen makeupartist eller juvelmaske kan du la deg inspirere av motebloggere, fashionistaene og it-jentene som kaster seg på trenden med septum-piercings og andre ansiktssmykker inspirert av 90-tallet.

JUVELMASKER: Anna Skavlan (17) med juvelmaske under Givenchy-visningen. Foto: @stormpedersen/Instagram.

JUVELMASKER: Anna Skavlan (17) med juvelmaske under Givenchy-visningen. Foto: @stormpedersen/Instagram.

Derfor var vi ekstra stolte av catwalken

“(ikke) for å skryte, dette er kusinen min”, skrev Jenny Skavlan på Instagram til bildet av sin 17-år gamle kusine, Anna Skavlan, som debuterte på catwalken under Givenchy-visningen fredag. Flere norske motepersonligheter delte bildene av 17-åringen, tilknyttet modellbyrået Team, i sosiale medier, som også dukket opp i norske medier så vel som internasjonale – blant annet er 17-åringen avbildet med en juvelmaske på Vogue.com.

Skavlan var utvilsomt i godt selskap på catwalken, både med norske Iselin Steiro, som er tilknyttet samme modellbyrå, for ikke å nevne supermodeller og kreativ direktør Riccardo Tiscis muser som blant andre Raquel Zimmermann, Mariacarla Boscono, Frankie Rayder, Jamie Bochert, Joan Smalls, Kendall Jenner, Karmen Pedaru og Iris Strubegger.

anna-skavlan-for-givenchy

PÅ CATWALKEN: Kjendiskusine Anna Skavlan på catwalken for Givenchy under New York Fashion Week. Foto: @jennyskavlan/Instagram.

SUPERMODELL: Norske Iselin Steiro på catwalken for Givenchy fredag. Foto: @iselinstei/Instagram.

SUPERMODELL: Norske Iselin Steiro på catwalken for Givenchy fredag. Foto: @iselinstei/Instagram.

Selv om ikke alle klarte å holde på seg beina…

Et levende eksempel på at også engler kan falle, og at selv ikke modeller alltid klarer å gå på høye hæler. Victoria Secrets-engel Candice Swanepoel gjorde nemlig et skikkelig eh…svanestup på catwalken under visningen fredag. Etter visningen la hun ut et bilde på Instagram av sine blodige knær, og til bildet skrev hun: “Takk til den som hjalp meg opp på catwalken i kveld. Jeg fikk noen skrammer, men aller mest et såret ego”.

Det er ikke første gang det har blitt stor oppstandelse på catwalken under fashion weeks – under sin motevisning i Paris tidligere i år slo designer Rick Owens ned en av sine mannlige modeller etter at han hadde protestert mot Angela Merkel under motevisningen.

AU: Supermodell Candice Swanepoel fallt på catwalken under Givenchy-visningen fredag. Foto: @angelcandices/Instagram.

AU: Supermodell Candice Swanepoel fallt på catwalken under Givenchy-visningen fredag. Foto: @angelcandices/Instagram.

Se videoen av Candice Swanepoels catwalk-fall under. Videoene har spredt seg som ild i tørt gress på sosiale medier – denne er allerede sett nesten en halv million ganger…