Grønt er en av høstens alle største trendfarger. Vi har spurt tre norske fashionistas om hvordan de vil style sesongens grønne trend.

LES OGSÅ: Eva Wigert Næss: – Motebransjen er ikke som The City

Militærgrønt har lenge stått sterkt i trendbildet, men denne sesongen tar grønt i alle nyanser over. I alle fall hvis vi skal tro designere og motehus som Salvatore Ferragamo, Christopher Kane og Prada som alle viste trendfargen på catwalken for denne høsten og vinteren. Men hvordan styler man egentlig trendfargen?

Trendfarge

– Grønn er en av mine yndlingsfarger, spesielt om den heller mot solbleket oliven eller smaragdgrønn, sier kjendisstylist, moteblogger og butikkgründer Marthe Kveli Valeberg til VIXEN, og får støtte av moteredaktør i Side2 og moteblogger, Line Kirkhus.

– Grønt er en av høtsens store farger, og millitærgrønt ligger mitt hjerte nært. Jeg liker å dra inn et element som en jakke, spesielt en hvor man også får inn armystilen, som jeg er veldig glad, sier Line til VIXEN.

grønn trend

GRØNT TIL LYST: Grønt er en av sesongens store trendfarger, mener moteblogger Tine Monsen. Fuskepels fra Filippa K kr 4900, låhøye støvletter fra Aldo kr 1999, jeans fra Never Denim kr 999, øredobber fra Glitter kr 129, høyhalset genser fra Kashmina kr 2890. Foto: Leverandørene. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.

Også moteblogger Tine Monsen trekker frem grønn som en av sesongens store farger.

LES OGSÅ: Eger-direktør og moteblogger Nina Buzzi: Slik når du toppen i motenbransjen

– Grønnfargen har beveget seg litt bort de knallfargede variantene vi har sett de siste sesongene, og over i dypere juveltoner som smaragdgrønn og jaguargrønn. Jeg er glad i de mørkeste nyansene av grønt fordi jeg synes de er enklere å kombinere med resten av garderoben, sier Tine til VIXEN.

Grønt i kombinasjon

– Jeg er veldig svak for kombinasjonen av gull og grønt, og mitt tips er en jumpsuit eller dress i grønn fløyel med et par store gullfargede øredobber en enkel hair bun eller hestehale, nude lepper og et par kule sneakers eller høye heler avhengig av anledning, sier Marthe.

LES OGSÅ: Se hva designer Tom Ford fant på denne gangen

Tine tipser om den grønne fuskepelsen til et par skinnbukser og den grønne ullgenseren tl denim og semskede lårhøye støvletter.

– Jeg har selv et par lårhøye støvletter i semsket grønt som jeg bruker til alt nå – perfekt til høsten, sier motebloggeren.

grønt

GÅ FOR GRØNT: Kombiner grønt med et skinnskjørt og sneakers, tipser moteblogger, kjendisstylist og butikkgründer Marthe Kveli Valeberg. Genser fra La Redoute kr 649, sneakers fra Nike/Stress kr 1299, skinnskjørt fra Samsøe Samsøe, veske fra Adax kr 1299, øredobber fra Jane Kønig kr 425. Foto: Leverandørene. Collage: Ida Elise Eide Einarsdóttir.

– Jeg liker å kombinere et statementplagg med baseplagg som en pologenser, gjerne i en av sesongens rustfarger eller okergult som jeg synes komplementerer looken, og en skinnbukse til spisse ankelboots, eller mot en hvit skjorte med sort sløyfe stil, sier Line, som holder en knapp på moteredaktør og fashionista Giovanna Battaglios styling med grønn silkeskjorte mot metalisk plisseskjørt.

Fra topp til tå

De aller modigste går for grønt fra topp til tå. Velg ulike nyanser av grønt, og style lag på lag. Miks materialer som skinn, ull og silke for en mer spennende silhuett.

LES OGSÅ: Moteeksperter: – Gjenbruk er blitt trendy

– I høst er det lov å bære helgrønne antrekk fra topp til tå, men gjerne med ulike nyanser og materialer for å spice it up. En grønn ullgenser med et skinnskjørt i en annen nyanse av grønn er enkelt, men superchic, tipser Marthe.

grønt

GRØNN STYLING: Gå for et statementplagg som denne jakken fra Zara og kombiner med baseplagg, mener moteredaktør i Side2, Line Kirkhus. Jakke fra Zara, genser fra Selected Femme, pumps fra Ganni kr 2149, skinnbukse fra Lindex kr 1999, lue fra Samsøe Samsøe. Foto: Leverandørene. Collage: Ida Elise Eide Einarsdottir.

– Selv ville jeg nok ikke gått topp til tå i grønt, men ført det inn i antrekket i form av et eller to plagg som en skjorte, jakke, genser og latt fargen stå for seg selv, sier Line.

LES OGSÅ: Sjekk ut bloggernes Insta-antrekk fra London Fashion Week