Glem Grünerløkka. Neida, men det er ingen hemmelighet at Torggata er den nye trendgata i Oslo. De siste årene har nemlig Torggata blitt totalrenovert med blant annet brostein, sykkel- og gågate og en flora av butikker, restauranter og utesteder. Tror du oss ikke? Her er 10 grunner til at Torggata er Oslos nye trendgate.

Vil du ha flere shoppingtips? Vi spurte redaktørene, stylistene og bloggerne om deres shoppingfavoritter – se Oslo-butikkene mote-Norge elsker her

1. Jor

Jor satser på småretter av nordisk, økologisk mat, og er det nyeste tilskuddet av restauranter i Torggata. Bak står erfarne restaurantfolk med fokus på råvarer fra småskalaprodusenter, nært og norsk. Resultatet er et sesongbasert kjøkken som med smaksopplevelser fra og kjærlighet og respekt for naturen også er et utmerket vegetar- og veganvennlig alternativ. Torggata 18.

LES OGSÅ: Konkurranse: Vinn én måneds forbruk av kokosvann

2. Piscoteket

Den peruanske restauranten og baren Piscoteket, som åpnet i fjor i de gamle lokalene til Luna Park, ligger riktignok i Badstugata, men er kun få skritt fra Torggata. Bak trendstedet står en vennegjeng med kjærlighet for peruansk mat og drikke som brenner for å introdusere peruansk ceviche og pisco i Oslo. Det gjør de gjennom blant annet unge, peruanske kokkestjerner på kjøkkenet og en egen piscobar. Inspirert av den latinamerikanske restobartradisjonen er Piscoteket et sosialt spiseted med lav terskel og hyggelig atmosfære – for ikke å snakke om høy trendfaktor. Badstugata 1.

LES OGSÅ: Skjønnhetsleksikonet du ikke klarer deg uten

3. Hevn

Oslos kanskje aller minste motebutikk Hevn eies og drives av Maia Drachensteen og Knut Steen etter mottoet om at livet er for kort til å gå med dølle klær. Butikken, som kjennetegnes av high end fashion, streetwear, minimalisme og avant-garde, er elsket av kjendiser, it-jenter og -gutter samt fashionistaer som moteblogger Storm Pedersen og stylist Erlend Elias. Du kan lese mer om Hevn hos stylist og moteblogger Jon Lundemoen her, og hos stylist og blogger Erlend Elias her. Hevn var også blant butikkene på listen over mote-Norges Oslo-favoritter. Les hele vårt intervju med Maia og Knut bak Hevn her. Torggata 36A.

4. Torggata Botaniske

Torggata Botaniske er baren alle snakker om – et friskt tilskudd, bokstavelig talt, for Torggata Botaniske er en såkalt floral cocktailbar med både herbarium, drinker med botaniske elementer og planter som dekke både vegger og tak. Og cocktailfilosofien er enkel: ferske råvarer og klare smaker – for folk flest. Torggata 17B.

LES OGSÅ: Derfor kaster bloggerne seg på supermattrenden

5. Lee Jeans

Det amerikanske jeansmerket Lee Jeans ble startet i allerede 1889. Denne uken åpnet de sin første norske flaggskipbutikk eller concept store i Torggata, og motenettstedet Melk & Honning inviterte mote-Norge til lanseringfest. Torggata 21.

LES OGSÅ: Se bildene fra da Lee Jeans samlet mote-Norge til denimparty

6. Qomo

Multibrandbutikken Qomo åpnet dørene i høst med klær, sko og vesker i tillegg til interiør- og gaveartikler, kaffe og te, bøker og lyd fra merker som Filippa K, Samsøe Samsøe og Levi’s. Bak konseptet står bodøværing Chris Fredriksen som har bakgrunn fra blant annet Varner-gruppen, Volt og YME. Helt spesiell er den lille bakgården prydet av planter, parasoller og franske kafébord. Torggata 35.

LES OGSÅ: F5 er Norges hotteste motebutikk akkurat nå

7. Wurst

I vakumet som oppstod etter at Torggata Kennelklubb lukket dørene tidligere i år, åpnet øl- og pølsebaren Wurst i den trendy Strøget-passasjen. Pølsebaren, som uttales “vusjt”, tilbyr nettopp digg pils og digg pøls – for pølsa er jo tross alt den nye burgeren. Torggata 11. 

LES OGSÅ: Sjekk hvilken motebutikk som endelig kommer til Norge

8. Angst Bar

Og når vi er inne på blindtarmen mellom Storgata og Torggata, nemlig Strøget-passasjen, kan vi ikke annet enn å ta med Angst Bar. Vi snakker Oslos hippeste bar, noe annet hadde vel vært en underdrivelse for utestedet der Odd Magnus Williamson og it-girl Tinashe Williamson giftet seg tidligere i år, der Klubb Lollipop nærmest er for hus-DJs å regne og der køen alltid er lang, men verdt det. Torggata 11.

LES OGSÅ: Se 5 norske bloggnykommere vi elsker

9. Munchies

Ok, glem det vi skrev over. Burgeren er ikke død. Den deler bare trendstatus med pølsa. Og tacoen. Burgerbaren Munchies har inntatt Torggata med sine kule, urbane og uformelle stemninger – og såklart veldig, veldig gode burgere. Torggata 18C.

LES OGSÅ: Derfor bør du trenge yoga

10. Taco República

Tacotrenden fortsetter, og et av de aller beste stedene å gå for autentisk mexicansk taco er Taco República. De åpnet dørene allerede i 2013, og hadde raskt lange køer. Det har de fortsatt. Kanskje ikke så rart, for Taco República tar tacoen på alvor med kortreiste råvarer, autentisk import og råsterke smaker, og nå også egen kokebok – perfekt under juletreet. Torggata 30. 

LES OGSÅ: Se motebloggernes Insta-antrekk fra Paris Fashion Week