Det er ikke så mange som kan skryte på seg å ha vært realitykjendis, for deretter å bli toppblogger og eier av eget klesmerke, men det kan bloggeren bak StyleConnection. Til VIXEN forteller toppblogger Kristin Gjelsvik (29) om bloggkarrieren, realitysuksessen som ble springbrettet og hemmeligheten til å knekke bloggkoden. 

Er du opptatt av mote bør du få med deg vår portrettserie med menneskene som har kommet seg helt til topps i den norske motebransjen – få moteblogger og Eger-direktør Nina Buzzis beste tips til hvordan du når helt til topps i motebransjen, les hvorfor PR-sjef Eva Wigert Næss mener motebransjen ikke er som The City og sjekk hva som er hemmeligheten bak Lene Orviks suksess som toppblogger og klesdesigner.

15 minutter i rampelyset

– Det er vel ikke til å stikke under en stol at min realitydeltakelse i 2012 var litt av springbrettet for å komme hit jeg er i dag. Likevel gjør ikke 15 minutter i rampelyset deg automatisk til en populær blogger med mange lesere. Veien hit har vært ekstremt krevende. Jeg har jobbet hardt. Det har krevd stø kurs og høye målsetninger, i tillegg til blod, svette og tårer. Og et lån i banken, forteller Kristin, som er blant kjendisbloggerne vi mener du bør følge.

LES OGSÅ: 7 tegn på at du bør bli moteblogger

VÆR DEG SELV: Det er toppblogger Kristin Gjelsvik tips til alle bloggspirer der ute. Foto: StyleConnection.

VÆR DEG SELV: Det er toppblogger Kristin Gjelsvik tips til alle bloggspirer der ute. Foto: StyleConnection.

Siden 2009 har hun drevet bloggen StyleConnection, en av Norges største blogger. Bloggnavnet dukket opp en regntung oktoberdag hjemme i Bergen.

– Jeg hadde en drøm om å starte en blogg, og StyleConnection kom etter litt brainstorming. Jeg var først inne på noe med «fashion» da jeg jobbet i klesbransjen, men «style» gjorde bloggen bredere. Stil er jo så mye mer enn bare mote, og jeg er jo langt ifra en såkalt moteblogger som går i teten for å vise frem de siste trendene.

– Jeg er alltid online

For Kristin er det beste ved blogging nemlig å ha en stemme som bidrar til noe positivt, noe hun forsøker å gjøre til stadighet.

– Når jeg hører fra leserne mine at de får bedre selvtillit, eller at de har blitt mer sikre på seg selv etter at de begynte å lese bloggen min, blir jeg varm om hjertet. Det er slike tilbakemeldinger som gir blogging mening.

LES OGSÅ: 6 norske bloggere du bør følge på Snapchat

90-TALLET: Kristin er kjent for sin fargerike, unike og originale stil. Foto: StyleConnection.

90-TALLET: Kristin er kjent for sin fargerike, unike og originale stil. Foto: StyleConnection.

Og hva er det verste ved blogging? 

– Det verste er nok at jeg ikke lenger vet hvordan det føles å være 100 prosent offline. Jeg er alltid online, og har en regel om to innlegg hver dag, 365 dager i året. Selv om jeg bestemmer meg for å ta en søndag fri, så går jeg rundt med dårlig samvittighet og et enormt stress over at jeg enda ikke har begynt å planlegge neste innlegg. Å skrive innlegg er mer krevende enn folk tror, for meg er det ikke bare å slenge ut noe ræl av dårlig kvalitet.

Skiller seg ut

Som 15-åring drømte Kristin om å lage sin egen kleskolleksjon, i dag har hun fått oppfylt tenåringsdrømmen gjennom iherdig jobbing. Og etter å ha holdt på hemmeligheten for bloggleserne sine i over to år, lanserte hun for første gang sin egen kleskolleksjon og nettbutikk i fjor, og står selv bak det hele – fra å drifte AS’et til å designe, oppdatere nettbutikken og ta seg av kundeservice, for å nevne noe. Kolleksjonen som først bestod av t-skjorter med kule prints, fargerike skjørt og enkle basics fikk navnet StyleConnection. Nå har toppbloggeren utvidet kolleksjonen til å omfatte enda flere plagg, og sammen med Paradise Hotel-deltaker Elin Bergius og toppblogger Anna Rasmussen bak bloggen Mamma til Michelle stod hun selv modell for sommerkolleksjonen som kom tidligere i år.

– Klærne jeg lager er fargerike og lekne med innslag av god basis som kan kombineres til alt, og jeg lager klær ut ifra det jeg selv føler jeg mangler og det jeg mener er fresht. Jeg henger meg ikke opp i trender og hva som er «inn», det overlater jeg til klesgigantene, så kan heller jeg ta meg av det å lage noe unikt for unike mennesker, sier Kristin, som innrømmer at veien har vært lang.

LES OGSÅ: Dette er Norges nye moteelite

TOPPBLOGGER: Med bloggen StyleConnection er Kristin en av Norges fremste bloggere. Foto: StyleConnection.

TOPPBLOGGER: Med bloggen StyleConnection er Kristin en av Norges fremste bloggere. Foto: StyleConnection.

– Jeg har kjempet med nebb og klør for å oppnå min store drøm – å grunnlegge og designe et nytt norsk og sprudlende klesmerke. Veien dit har vært lang og tøff, og ikke minst ekstremt kostbart. Vi lever i en verden hvor bloggere får kastet designersamarbeider etter seg fra store klesgiganter. Mitt klesmerke er derimot ikke et slikt type bloggsamarbeid. StyleConnection er min lille baby, jeg har det hele og fulle ansvaret for både design og produksjon, oppdatering av nettbutikk, markedsføring og kundeservice.

Hva blir du inspirert av? 

– Alt fra sprudlende, rare og morsomme mennesker, musikk og reiser, til bilder, bøker og natur.

Kanskje ikke så rart da at Kristins er kjent for sin originale, unike og fargerike klesstil som hun selv beskriver slik;

– Stilen min er fargerik og glad, og jeg er ikke redd for å skille meg ut i klesveien. Jeg mener bestemt at more is more, og at Platform Buffalo er noe av det kuleste som finnes.

– Finn din stil

I fjor stakk Kristin av med prisen Folkets Favoritt under VIXEN Blog Awards 2013 – det ser hun på som en bekreftelse.

– Folkets Favoritt ser jeg på som den gjeveste prisen av dem alle, og denne prisen kom veldig uventet. Jeg ante ikke at det i det hele tatt var en pris, så det å ha kapret publikums hjerter, gjorde meg ekstremt rørt. Prisen betydde så ubeskrivelig mye – jeg fikk en bekreftelse på at det jeg gjorde faktisk var bra nok og riktig, og det var ekstremt godt, sier Kristin som ikke har noen planer om å hvile på laurbærene riktig enda.

– Jeg ser for meg noen hektiske år fremover. Det skjer mye spennende med klesmerket, og planen er flere styles og etablering i California. Jeg vil ikke si for mye akkurat nå, men at StyleConnection har kommet for å bli er i hvert fall sikkert.

LES OGESÅ:Blogger: – Ingen vil ha disse veskene lenger

Og bloggen?

–  Når det gjelder blogg, er dette noe jeg kommer til å fortsette med til leserne går lei av meg. Det skjer også flere ting på TV-fronten. Jeg gleder meg til tiden fremover, sier hun hemmelighetsfullt.

Og til alle bloggspirer der ute – hvordan knekker man egentlig bloggkoden?

– Dethandler om å satse på et eget konsept, og ikke bli en i mengden. Skal du være moteblogger er det kjekt å se at du faktisk tør å skille deg litt ut, for moteelitens must-haves og antrekk har vi sett tusen ganger før. Finn din stil, skap et personlig og godt innhold, og du er et steg i riktig retning.

LES OGSÅ: Se toppbloggerne Nette Nestea og Kristin Gjelsvik i blog battle

VANT FOLKETS FAVORITT: Kristin Gjelsvik vant prisen Folkets Favoritt under VIXEN Blog Awards 2013. Foto: StyleConnection.

VANT FOLKETS FAVORITT: Kristin Gjelsvik vant prisen Folkets Favoritt under VIXEN Blog Awards 2013. Foto: StyleConnection.

Foto: StyleConnection.

Foto: StyleConnection.