Det er nesten vanskelig å få med seg alle samarbeidskolleskjonene denne høsten, Balmain x H&M, Lene Orvik for Bik Bok og Caroline Berg Eriksen for Adax er bare noen. Alle merkevarer som har fusjonert i håp om å trekke til seg kundens oppmerksomhet og penger. Og nå har altså Kanye West og Adidas Originals med sin kolleksjon Yeezy Season 1 landet i butikker.

– Som Lego, sier Kanye West

Superstjernen har lenge hatt en ting for mote og har prøvd seg som designer før, men er kanskje best kjent som hjernen bak sin kones nye monokrome stil. En stil som gjør seg gjeldene også. Kolleksjonen beskriver han selv som verdens første «løsningsorienterte» kleslinje. Den består av i stor grad av overdimensjonerte plagg i bomull i nedtonede jordfager, slik som oliven, kamel og grått.

– Med denne linjen ønsker jeg å frigjøre forbrukeren fra hverdagens klesvalg ved å tilby plagg som fritt kan bli kombinert og brukt, uavhengig av utenforstående faktorer – litt som Lego, sier West i en pressemelding.

LES OGSÅ: Celine Aagaards partyfavoritter

Kjønnsnøytralt og kult

Line Kirkhus – Moteredaktør i Side 2 og moteblogger

– Jeg synes kolleksjonen er kul og anvendelig både for gutter og jenter. Det er i midlertid ikke revolusjonerende design og etter min mening burde den ikke bli priset så høyt, sier Kirkhus til Vixen.

Men hun tror at kolleksjonen kommer til å falle i smak hos de mest trend – og kvalitetsbevisste.

– Jeg tror kvalitetsbevisste gutter som er opptatt av klær vil digge denne kolleksjonen. Den er ikke for pretensiøs og vil passe den jevne nordmann, mener moteeksperten.

KanyexAdidasoriginal

Die hard Kimye-fans

Chioma Anugweje – journalist i 730.no og skjønnhetsblogger

– Det er veldig tydelig at nettopp Kanye har designet dette for kolleksjonen er veldig lik stilen han bruker til vanlig, sier Anugweje.

Hun synes den er er kul, men mener at 38-åringen har bommet på noen av plaggene.

– Noen av plaggene er en miss for meg, forteller hun og trekker frem strømpene og de veldig hullete genserne.

Hvem tror du kommer til å kjøpe dette?

– Jeg tror diehard Kimye aka Kanye og Kim Kardashian West-fans og folk som er veldig motebeviste kommer til å kjøpe deler av denne kolleksjonen, sier hun.

LES OGSÅ: Insta-profil tar oppgjør med sosiale medier. Ingen trend mener norske bloggere og redaktører

Madeleine Holth – motejournalist

Også motejournalist Madeleine Holth synes kolleksjonen treffer blink på mange områder.

– Jeg var skeptisk først, men etter jeg fikk se Kaynes forklaring på hvorfor han valgte den eksakte fargepaletten og hvorfor plaggene ser ut slik de gjør vokste kolleksjonen på meg, forteller Holth.

Hun mener den er lett å bruke og like løsningsorientert som Kanye ønsker den skal være.

– Jeg mener kolleksjonen er lett å bruke og møter alle kravene Kanye West har snakket om i oppbyggingen av Yeezy 1, en kjønnsnøytral og allsidig kolleksjon som er løsningsorientert.

Det hun derimot er mer usikker på er hvem som kommer til å shoppe fra kolleksjonen.

– Jeg mener at kundegruppen til Kanye er litt udefinerbar. Han har snakket mye om at eksklusivitet  ikke er det han ønsker, han ville lage noe som var tilgjengelig for folket. Prisene er veldig høye, men plaggene er en modifisert versjon av ting de fleste allerede eier. Men it-boys og merkebevisste ungdommer kommer til å hoppe på Yeezy 1 – uten tvil.

Sett hundre ganger før

Amar Faiz – modellagent og stylist

–  Kjedelig, og dette har jeg sett hundre ganger før, sier Faiz.

Han er synes ikke Kanye tilfører noe nytt til moteverdenen og at det hele ser ganske tilfeldig ut.

–  Dette er verken spesielt nyskapende eller eksepsjonelt design. Jeg er ikke imponert, sier moteeksperten og fortsetter: Kanye West burde ha gitt seg som designer etter at merket hans ble lagt ned. Klærne i denne kolleksjonen har ikke noe spesielt ved seg – det er ingen detaljer her, slår han fast.

Når det kommer til kjøpegruppen er modellagenten like sikker i sin sak.

– De som kommer til å handle fra kolleksjonen er de som har alt for mye penger å sløse på design – som de kan lett få tak i high street-butikker. Eventuelt kanskje Kanye-fans, mener han.

LES OGSÅ: Toppblogger Anette Haga avslører sitt hemmelige prosjekt