Nominasjonene til VIXEN Blog Awards 2015 er over, og leserne har nominert sine favorittblogger. Men det er ikke bare opp til leserne hvem som stikker av med seieren. Møt jurymedlemmene i VIXEN Blog Awards 2015 her.

Av over 20 000 nominasjoner har juryen kommet frem til semifinalistene i VIXEN Blog Awards 2015. Det er nå opp til leserne å stemme dine favorittblogger videre til den store finalen, før juryen finner frem til vinnerne som presenteres på prisutdelingen på nyåret. Du kan stemme dine favorittbloggere videre til den store finalen her.

Ida Elise Eide Einarsdóttir, redaktør VIXEN

Ida Elise Eide Einarsdóttir (28) er redaktør for nettmagasinet vixen.no. Hun er utdannet journalist med en master i journalistikk fra UiO med avhandling om motejournalistikk og moteblogger. Ida underviser også ved School of Fashion Industry (SoFI), og er mye brukt som mote- og trendekspert i media. Fashion, beauty, lifestyle og music er hennes spesialområder, og hun sverger til både tatoveringer, kunst og rock’n roll.

Hans Petter Nygård Hansen, kommunikasjonsrådgiver, blogger

Hans Petter er en av Norges mest synlige og ettertraktede foredragsholdere og kommunikasjonseksperter. I 2012 ble Hans-Petter kåret til ”årets personlighet i sosiale medier” av iQualify og Kampanje. Og i 2013 ble HansPetter.info kåret til Norges mest innflytelsesrike PR og kommunikasjonsblogg av CisionWire. I 2015 ble Hans-Petter kåret til en av Norges beste på Twitter av Hammer & Hanborg.

Jorun Sofie Fallmo Aartun, journalist Dagens Næringsliv, forfatter

Jorun Sofie Fallmo Aartun er journalist i Dagens Næringsliv. Hun har i flere år vært en av Norges fremste reportere innen mote og økonomi. For tiden jobber hun som DNs journalist i London og skriver også for D2. Høsten 2014 ga hun ut boka Avkledd – på innsiden av den norske motebransjen på Aschehoug forlag.

Jostein Wålengen, redaktør Melk & Honning , eier og driver motebutikken Nr.9 på Frogner, stylist

Jostein (22) driver klesbutikken NR.9 på Briskeby og Aker Brygge, og jobber som skribent, stylist og konsulent for kunder som Bylarm, Cathrine Hammel og Pierre Robert. I tillegg er han redaktør og medeier i motenettstedet Melk & Honning. 

Jostein Wålengen meldte seg inhabil som jurymedlem i forkant av finalistutvelgelse i høst på grunn av sitt arbeid som stylist for noen av de nominerte bloggerne. 

Marcel Lelienhof, fotograf

Marcel Leliënhof er fotograf, videoregissør, forfatter og bilderedaktør, og er en av Canons masterfotografer i Norge. Marcel har gjort en rekke kollektivutstillinger og separatutstillinger, har blitt tildelt flere priser for sitt arbeid og har gitt ut en rekke bøker blant dem Helvetes Engler. Han jobber nå med en ny bok om strippere i Oslo.

Helle Tjaberg, trendekspert og redaksjonssjef i Maison Interiør.

«Visuell jeger» med over 20 års erfaring med interiør- og designjournalistikk, en av Norges mest brukte trendeksperter. Var redaktør i ELLE Decoration fra 2005 til 2012, drev firmaet Eget Rom AS og bloggen egetrom.no med fokuss på design, mennesker og steder, og er nå redaksjonssjef i Maison Interiør. 

Gisle G. Stokland, ansvarlig utgiver 730.no og Melk & Honning

Gisle G. Stokland er en fremtredene profil i Norsk musikk- og mediebransje. Han er ansvarlig utgiver og eier for underholdningsnettstedet 730.no og motesiden Melk & Honning. Han har tidligere jobbet for Billboard magazine i New York, vært sjef for Stress.no, musikksjef i ZTV og hatt andre synlige roller i norsk musikk- og motebransje.

Kristin Grøntoft, ansvarlig for sosiale medier i Aftenposten

Kristin Grøntoft er ansvarlig for sosiale medier i Aftenposten. Hun har jobbet redaksjonelt med nett siden 2000, etter to år som journalist i magasinet Det Nye. I Aftenposten har hun vært blant annet frontsjef for nett og utgavesjef for ipad, men hun har også jobbet som nyhetsleder i papiravisen. Kristin er opptatt av medieutvikling og tilbringer mye tid i sosiale kanaler.

Anja Stang, trendanalytiker og moteekspert

Anja Stang er master i motejournalistikk fra Central Saint Martins College i London og har 15 års yrkeserfaring som redaktør, journalist, stylist og foredragsholder. Hun var med på å starte opp det uavhengige magasinet PS: og jobber i dag frilans som trendanalytiker, konsulent og tekstforfatter.

Slik har juryen arbeidet

Med utgangspunkt i nominasjoner fra leserne har juryen funnet frem til semifinalistene i VIXEN Blog Awards 2015. Det er leseren som stemmer frem finalistene før juryen igjen finner frem til vinnerne som presenteres under prisutdelingen i januar 2016.

Juryen har arbeidet etter kriterier som brukeropplevelse herunder førsteinntrykk, design, bilder og tekst både i forhold til kvalitet og opphavsrett, innhold herunder kvalitet, kvantitet, merking av annonser og SEO, engasjement herunder respons både fra leserne og bloggeren selv, samt bruk av sosiale medier.

– Siden vi arrangerte VIXEN Blog Awards for første gang i 2011 har blogging gått fra å være en hobby på mange jenterom til å bli big business. I løpet av det siste året spesielt har blogging og bloggere virkelig blitt tatt på alvor. Vi har fulgt utviklingen, og har i tråd med bransjen løftet VIXEN Blog Awards til neste nivå, blant annet med en styrket fagjury og ved å innføre nye kriterier for juryering, sier VIXEN-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir.